Apple te obliga sa instalezi doar aplicatiile din Mac App Store sau cele ale dezvoltatorilor verificati

  Una dintre schimbarile importante pe care OS X Mountain Lion le aduce are legatura cu sistemul Gatekeeper. Practic Apple a implementat in OS X un sistem de securitate care ne permite sa instalam doar aplicatii din Mac App Store sau aplicatii ale dezvoltatorilor verificati de Apple, insa desigur ca avem si optiunea de a instala orice, de oriunde. Problema este ca acest Gatekeeper este nativ activat in OS X Mountain Lion si abia atunci cand incerci sa instalezi o aplicatie a unui dezvoltator neverificat vei fi atentionat de sistem ca nu ai voie sa faci acest lucru.

  Prin acest sistem Apple incearca sa controleze OS X-ul intr-un mod asemanator cu cel in care controleaza iOS-ul, dar deocamdata avem optiunea de a instala orice dorim. Pentru a dezactiva Gatekeeper-ul sau pentru a ii modifica setarile, trebuie sa mergeti in System Preferences>Security, sa apasati pe iconita lacatului din partea stanga si in categoria Allow applications downloaded from sa alegeti Anywhere pentru a instala aplicatii din orice sursa doriti. Presupun ca in cativa ani vom fi obligati sa instala doar aplicatii din Mac App Store, dar deocamdata inca avem libertatea de a alege.

7 COMENTARII

  1. Puscarie in toata regula !
    Chiar la asa ceva o sa ajungem – sa instalam in calculatoare doar ce ne da voie producatorul ?
    F@ck Apple !

  2. Atata timp cat NU vom avea ios pe mac apple nu va putea face mimic in ceea ce priveste blocarea aplicatiilor din afara appstore … sa nu uitam ca osx-ul are prin el “ceva elemente” de open source care prin licenta lor nu permit o inchidere totala a codului 🙂

  3. Hai frate…. ca nu ati dat in greu sa selectati optiunea Anywhere.
    Dramatizati unii dintre voi niste chestii de parca ar fi murit cineva. Haideti sa fim seriosi !!!

    Spor.