Tim Cook sustine ca utilizatorii isi doresc iPad-uri, nu tablete

  In cadrul conferintei pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q3 2012, Tim Cook a facut o afirmatie extrem de interesanta in legatura cu tabletele iPad, spunand ca oamenii nu isi doresc sa achizitioneze alte tablete disponibile pe piata ci isi doresc sa achizitioneze iPad-uri. Afirmatia vine pe fondul esecului tabletelor competitorilor, tablete care din pacate nu au reusit sa se ridice la nivelul iPad-ului, insa deocamdata nu stim cat de bine s-a vandut Google Nexus 7, cea mai interesanta tableta cu ecran de 7 inch disponibila pe piata.

The iPad 2 was reduced in price to $399. It’s done very well. The new iPad is the most popular but the iPad 2 did very well, particularly in K12 (primary education). Apple sold 1 million units in that space. Apple’s been very aggressive and they don’t see changing that.

And what competition? Apple has seen many tablets. 100s of them over the last year. They’ve yet to see any of them gain any traction. When it comes to apps and experience, Apple feels most customers aren’t looking for a tablet. They’re looking for an iPad.

  Este normal ca Tim Cook sa isi laude produsele, insa este adevarat ca majoritatea celor care cauta sa cumpere o tableta vor intr-adevar o tableta iPad si nu una apartinand competitorilor, iar cota de piata detinuta de Apple pe piata tabletelor confirma fara discutie acest lucru.

8 COMENTARII

  1. Cam asa e cand spui tableta spui Ipad asta daca dispui de bani ca nu e asa ieftina.si apropo oferta de la orange la tablete e de tot rasul.

  2. iPad a fost prezentat asa cum e, niciodata nu ca tableta, in gandirea mac din cate am inteles, sunt tablete si iPaduri. Plus ca tableta vine de la Tablet Pc, nume injositor pt Apple, Pc .

  3. @Adrian: este vorba de brand și poziționare. Apple nu vinde tablete, ea vinde iPad-uri. iPad este un brand și Apple a ales această poziționare pentru el. Apple are o notorietate foarte mare a brandurilor și prin brand, ei fac diferențiere și poziționare. Astfel, iPhone-ul nu este un smartphone, este un iPhone; iPad-ul nu este o tabletă, ci un iPad, etc. Tu ai dreptatate în aceeași măsură ca si Cook.

  4. Toma, stiu ce inseamna Pc. Dar PC este general acceptat ca face apel la Windows. Stii reclamele “Hy I’m a Mac, hy I’m a PC”? Mc vs pc. Vb si cu baietii de la apple si explicale mai baieti voi ati inteles gresit, faceti reclama aiurea.
    Ne putem intelege si fara o multitudine de explicatii, daca cineva are uniDevice se presupune ca este confortabil cu ecosistemul. In ecosistem apar si jocuri de cuvinte Resolutionary spre ex. Hai sa dezbatem acest cuvant ca n’avem ce face. Cuvantul tablet nu e folosit de Apple desi iPad este un tablet pt ca ei nu vor sa stea cu gramada. De aia nu au facut un mp3 player sau un telefon sau un PC. Ci la toate produsele au facut clar ca sunt iesite din comun, si de acolo iMac, iPod, iPhone, iPad… Daca vreau sa inteleg inteleg, daca vreau polemica pt ca imi face parte din OS-il meu asta,fac. Eu aleg sa inteleg si sa vad si Măria si palaria.