iPhone-ul castiga teren in fata smartphone-urilor Android in SUA

  Aproape toti producatorii de terminale mobile si-au prezentat rezultatele finaciare pentru Q2 2012 si in SUA avem parte de o surpriza extrem de interesanta. Se pare ca acolo vanzarile de terminale Android au scazut in loc sa creasca si in Q2 2012 numarul de unitati vandute este cu aproape 2 milioane mai mic decat cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Pierderea Android-ului pare sa fi fost cresterea iPhone-ului deoarece diferenta dintre anul acesta si anul trecut este de exact 2 milioane de unitati si asta a generat o mare crestere a cotei de piata.

  Cota de piata a iPhone-ului a crescut cu exact 10% fata de Q2 2011, in timp ce cota de piata a Android OS a scazut cu 4.3%, insa nici RIM nu o duce mai bine deoarece a pierdut 4% din cota de piata. Per total piata smartphone-urilor a scazut cu 5.4% in SUA in Q2 2012 desi au fost lansate terminale Android foarte interesante. Apple se afla intr-o situatie complet diferita de ce a aproducatorilor de smartphone-uri Android deoarece compania din Cupertino a inregistrat o crestere de aproximativ 34% in dauna competitorilor direct.

  Avand in vedere ca iPhone 5 urmeaza sa fie lansat probabil pe 21 septembrie, este de asteptat ca vanzarile de terminale Android sa creasca doar in Q3 2012.

1 COMENTARIU

  1. Poate ma insel dar la fel cum fanii Apple nu se prea arunca acum sa cumpere un 4s fiind in asteptarea noului model, si zealotii Android erau in Q2 in asteptarea lansarii Samsung Galaxy SIII…