iPhone 5 – prezentare pe 12 septembrie, lansare pe 21, dar oare cand va ajunge in Romania?

  In momentul de fata exista putine dubii cu privire la faptul ca Apple va prezenta pe data de 12 septembrie iPhone 5, 7 publicatii confirmand prin surse independente data la care va avea loc conferinta de prezentare a acestui dispozitiv. Daca iPhone 5 va fi prezentat pe 12 septembrie, atunci data logica de lansare in SUA, Franta, Marea Britanie, Germania, Japonia, Canada si alte cateva tari de pe glob, este 21 septembrie, o zi de vineri. In primul val de lansari vor intra tarile importante pentru Apple, insa din al doilea val de lansari ar putea face parte si Romania.

  iPad 3 a fost inclusa de catre Apple in al doilea val de lansari, tableta ajungand in tara noastra la doar doua saptamani de zile distanta de lansarea oficiala din SUA si alte tari de pe glob, iar acelasi lucru s-ar putea intampla si cu iPhone 5. Nu ar fi exclus ca pe data de 5 octombrie iPhone 5 sa fie oficial disponibil la toti cei 3 mari operatori de telefonie mobila din Romania printr-o lansare oficiala. Desigur ca vorbim despre produse complet diferite cu o cerere de piata diferita, insa sunt in proportie de 30% convins ca Apple ne-ar putea oferi ocazia de a face parte din al doilea val de lansari.

  Daca acest lucru nu se va intampla, atunci vom intra cel mai probabil in al treilea val de lansari, iar iPhone 5 ar putea ajunge in Romania pe 21 octombrie, la o luna distanta de lansarea oficiala. Anul trecut asa au stat lucrurile si daca prima teorie nu se va aplica, atunci aceasta va fi in proportie de 80% aplicabila.