Google va plati 22.5 milioane de dolari pentru nerespectarea setarilor de intimitate ale Safari

  Acum cateva saptamani de zile v-am spus ca Google urmeaza sa fie amendata de autoritatile americane pentru anerespectarea setarilor de intimitate ale Safari si acum amenda a fost confirmata de catre FTC. Cei de la Reuters spun ca oficialii FTC au aprobat deja intreaga documentatie care urmeaza sa oficial trimisa celor de la Google care probabil nu o vor contesta si vor urma sa o plateasca in intregime. Cei de la Google au recunoscut ca nu au respectat setarile de intimitate ale Safari, insa sustin ca nu au salvat datele personale ale utilizatorilor si nici alte informatii confidentiale.

U.S. regulators will require Google Inc to pay a civil penalty of $22.5 million to settle charges that it bypassed the privacy settings of customers using Apple Inc’s Safari browser, two people familiar with the matter said on Tuesday. Members of the Federal Trade Commission voted to approve a consent decree that will allow Google to settle the agency’s investigation but admit no liability, said one of the sources, who was not authorized to speak on the record.

  Desi Google va plati amenda si a afirmat ca va respecta setarile de intimitate ale Safari, e greu sa crezi o companie care si-a facut o reputatie din a culege tot felul de date despre utilizatori. Va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile in viitor si ce schimbari vor face cei de la Google, insa nu este exclus ca pe viitor alte probleme de acest gen sa apara.

2 COMENTARII

  1. Merge muuult mai repede , după multe teste efectuate Safari e mereu in urma deschiderii paginilor de web . Insa cum lumea lucrează in inertie e greu de crezut ca obiceiurile se vor schimba… iar cei ce vor intradevar securitate își vor lua un Blackbary cu conexiune criptata la serverele lor. Opțiuni sunt deci pt toată lumea, nu poți spune ca nu ai de unde alege.