9 persoane au fost trimise in judecata in China pentru ca au ajutat un tanar sa isi vanda un rinichi pentru a cumpara o tableta iPad si un iPhone

  Daca cititi acum iDevice.ro pentru prima oara, atunci nu stiti ca in China destule persoane sunt dispuse sa isi vanda organele interne pentru a cumpara iDevice-uri ale Apple. Despre un asemenea caz va vorbesc astazi deoarece intr-o provincie din China 9 persoane au fost trimise in judecata pentru ca au ajutat un tanar sa isi vanda un rinichi pentru a cumpara produse ale Apple. Printre cele 9 persoane se regasesc: chirurgul care a extras rinichiul, intermediarii tranzactiei, seful sectiei de urologie a unui spital, etc.

Nine people went on trial in southern China over allegations they helped a teenager to sell one of his kidneys so he could buy an iPhone and an iPad, a court in Hunan Province said Friday.  Prosecutors said in court Thursday that the nine people “should be held criminally liable for intentional injury,” the court in the province’s Beihu District said in a statement Friday. The 17-year-old high school student from Anhui Province — who was referred to only buy his surname, Wang — suffered renal failure after the kidney was removed in April 2011, according Xinhua.

  Daca va intrebati cat a primit tanarul pentru vanzarea rinichiului, actiune care intr-un final i-a cauzat o insuficienta renala si multe probleme accesorii, atunci va spun ca in mana sa au ajuns aproximativ 4.000 $, insa cei care s-au ocupat de tranzactie au luat cate aproape 10.000$ fiecare. Avocatul tanarului cere acum de la cele 9 persoane cateva sute de mii de dolari despagubiri si daune morale/fizice, insa ramane de vazut daca instanta va respecta aceasta cerere.

  In China tot mai multi tineri recurg la asemenea gesturi extreme pentru a achizitiona produse ale Apple, unele tinere fiind dispuse sa isi vanda virginitatea pentru iDevice-uri.