Google si Motorola actioneaza Apple in judecata pentru incalcare aunor brevete de inventie in iPhone, iPad, iPod Touch-uri si Mac-uri

  In cursul zilei de ieri s-a aflat ca Google si Motorola si-au unit fortele, si brevetele de inventie, pentru a actiona in judecata compania Apple, sustinand ca iPhone, iPad, iPod Touch-urile si Mac-urile au fost dezvoltate incalcand 7 brevete de inventie ale celor 2 giganti. Brevetele de inventie acopera tehnologii utilizate in Siri, in sistemele de remidnder-uri bazate pe locatia utilizatorului, in sistemul de notificari Push pentru email sau in sistemul de redare a continutului multimedia.

The complaint at the U.S. International Trade Commission claims infringement of seven Motorola Mobility patents on features including location reminders, e-mail notification and phone/video players, Motorola Mobility said today. The case seeks a ban on U.S. imports of devices including the iPhone, iPad and Mac computers. Apple’s products are made in Asia.

“We would like to settle these patent matters, but Apple’s unwillingness to work out a license leaves us little choice but to defend ourselves and our engineers’ innovations,” Motorola Mobility said in an e-mailed statement.

  Aceasta nu este prima oara cand Motorola si Google ataca Apple in instante, cei de la Motorola reusind chiar sa blocheze vanzarea iDevice-urilor in Germania, dar tot acolo Motorola a reusit sa blocheze si sistemul de notificari Push al iCloud. Actiunea Googlerola(denumirea atribuita companiilor Google/Motorola) a fost introdusa la ITC, o instanta care are puterea de a suspenda vanzarea de produse electronice in SUA, deci daca Apple va pierde ar putea fi nevoita sa scoata din vanzare anumite iDevice-uri.

  Daca Apple a incalcat intr-adevar acele brevete de inventie, ea trebuie sa plateasca, asa cum trebuie sa faca orice alta companie care foloseste fara drept proprietatea intelectuala protejata de brevete de inventie si nu numai.

6 COMENTARII

  1. Daca se va dovedi faptul ca apple a copiat cu nerusinare apple va trebui sa poarte si coiful rusini preluat de la samsung si totodata sa vedem si articole in genul samsung.

  2. Eu nu cred ca Google are vreun amestec.
    Pana acum si-au vazut de treaba lor si au stat deoparte de comicareala asta. Nu cred ca o sa se schimbe lucrul asta.
    Intradevar ei detin MMI dar e clar pentru oricine ca Google s-a implicat foarte putin in treburile interne ale Motorola care a ramas in continuare autonoma si cu puterea de a lua singura decizii.

    Procesul se bazeaza pe 7 patente ale Motorola, procesul a fost pornit de Motorola.
    Cine stie cu ce idiotenii mai vin si astia…

  3. Motorola este un gigant in domeniul industriei de profil. Dacă si Motorola ar avea avocatii Apple atunci nici dracu nu ar mai scoate azi vre-un telefon pe piața. Apple plătește ceea ce se numește pe românește : dacă Danemarca vânt culege furtuna. Toată lumea s-a saturat de circul Apple . De aia nimeni nu mai citește articole de genul x da in judecată pe y . Aceste brevete de inventii sunt atât de raspandite încât sunt deja un standard de industrie . Ce ar fi ca Motorola sa oprească de la vânzare toate telefoanele care folosesc push email ? Ar arunca toată lumea telefoanele la gunoi. Toată lumea trebui sa ajungă la un consens , cearta nu e buna pt nimeni… Doar prostilor si orgoliosilor

  4. ati uitat ca prima incercare de penetrare a pietii de device-uri pt comunicatii mobile de catre apple a fost cu mottorola – vezi krzr, un tel excelent, dupa care inca tanjesc (l-am avut) – pentru care apple a dezvoltat soft-ul…

    oricine incalca un brevet tre sa plateasca, altfel nu vom avea dezvoltare si cercetare