iPhone 5, noua baterie si o mare dezamagire in comparatie cu Samsung Galaxy S III

  Acum mai bine de o saptamana v-am prezentat ceea ce aproape sigur va fi bateria terminalului iPhone 5. Ea este cu doar 20 mAh mai “mare” decat cea inclusa in iPhone 4S si are un consum/ora ceva mai mare, iar multi o privesc drept o mare dezamagire din partea companiei Apple. Eu, ca si multi altii, m-am asteptat ca Apple sa mareasca, capacitatea bateriei noului iPhone, insa se pare ca acest lucru nu se va intampla si asta va afecta autonomia dispozitivului. Chiar daca Apple va folosi un procesor care administreaza mai bine energia, implementarea unui ecran mai mare si a unui chip compatibil cu retele 4G LTE vor reduce la zero beneficiile aduse de procesor.

  Testand Samsung Galaxy S III pentru mai bine de o saptamana m-am obisnuit cu un smartphone care functioneaza mai mult de o zi in conditii de utilizare intensa, iar iPhone 5 nu va fi capabil de asa ceva. iPhone 5 va avea, aproape sigur din punctul meu de vedere, o autonomie la fel de “buna” precum iPhone 4S, insa net inferioara celei oferite de Samsung Galaxy S III. Ma asteptam ca Apple sa lupte cu Samsung pe acest front, insa ceea ce ni se prezinta imi da de inteles ca Apple doreste doar sa pastreze tot ceea ce ofera acum, iar acest lucru nu este benefic pentru toti utilizatorii.

  De ce cred eu ca aceasta baterie va fi cea pe care iPhone 5 o va avea? Pentru ca anul trecut ne-a fost prezentata o baterie care era cu doar putin mai buna decat cea din iPhone 4 si ea a ajuns in iPhone 4S, anul acesta se intampla exact acelasi lucru si lipsa unei schimbari importante este, pentru mine, un indicator puternic cu privire la ceea ce va face Apple.