Apple implementeaza noi masuri de securitate pentru Apple ID-uri

Acum aproape doua saptamani de zile v-am prezentat problemele pe care un editor american le-a avut cu al sau cont iCloud dupa ce un hacker a reusit sa foloseasca informatii disponibile pe web pentru a pacali un reprezentant al Apple sa ii ofere parola contului acelui editor. Aceasta poveste a generat un intreg scandal si compania Apple a promis ca va rezolva problema astfel incat nimeni sa nu fie afectat la fel in viitor, iar acum vedem prima dovada a schimbarii.

Noul sistem de securitate a aparut deocamdata doar in iTunes-ul american si le cere utilizatorilor sa specifice inca 3 intrebari secrete in baza carora poate fi recuperat contul, dar si o adresa de email optionala in care le sunt trimise informatiile pentru resetarea contului. Oricare dintre acele intrebari poate fi utilizata pentru a recupera un cont pierdut si implementarea a 3 parole crestes siguranta pe care o are contul vostru. Problema este ca voi ar trebui sa tineti minte raspunsul la toate aceste 3 intrebari, altfel va fi greu sa recuperati fara prea mult efort contul.

In zilele urmatoare ar trebui sa apara acest sistem si in Romania, iar in momentul in care veti descarca o aplicatie noua vi se va cere sa introduceti informatiile de mai sus.

5 COMENTARII

  1. Si eu am setat ID-ul cu aceste intrebari de securitate. Mi-a cerut iTunes-ul asta, la un moment dat. Sunt cel putin 2-3 luni de cand s-a intamplat.
    Apoi, am creat unor colegi ID-uri noi pe Romania – sunt cerute aceste setari suplimentare.