Apple sustine ca nu a furnizat FBI-ului UDID-urile posesorilor de iDevice-uri

  Ieri v-am spus ca un grup de hackeri a publicat 1,000,001 UDID-uri ale iDevice-urilor unor americani, plus informatii despre adresele acestora, numerele de telefon, etc. Desi hackerii sustin ca au preluat 12 milioane de UDID-uri din laptop-ul unui agent FBI, agentia americana a negat incidentul astazi, iar Apple vine cu o serie de clarificari. Apple spune ca nu a oferit FBI-ului UDID-uri ale vreunor iDevice-uri, insa spune ca FBI-ul nici nu a cerut companiei sa ii ofere asemenea informatii, deci toata lumea neaga o problema reala si periculoasa.

The FBI has not requested this information from Apple, nor have we provided it to the FBI or any organization. Additionally, with iOS 6 we introduced a new set of APIs meant to replace the use of the UDID and will soon be banning the use of UDID.

  Pe langa negarea oferirii de UDID-uri catre FBI, Apple a afirmat si ca in iOS 6 va renunta complet la utilizarea UDID-urilor pentru aplicatii si va interzice dezvoltatorilor sa preia informatii despre ele. Despre retragerea UDID-urilor din folosinta stiam deja, acum asteptam ca iOS 6 sa apara in iTunes si ca el sa securizeze iDevice-urile.