Utilizatorii Android isi schimba tabieturile, incep sa cumpere aplicatii

 Stiati deja ca unii utilizatori de terminale Android nu prea au, sau cel putin nu aveau, obiceiul sa cumpere aplicatii si apeleaza in marea majoritate a cazurilor la descarcarea aplicatiilor gratuite. Utilizatorii de terminale iPhone pe de alta parte imbratisau ideea sustinerii dezvoltatorilor de aplicatii si erau mai deschisi cand venea vorba de cumpararea unor titluri din App Store. Lucrurile totusi par sa se schimbe deoarece din anul 2011 utilizatorii de terminale Android au inceput sa ii “prinda” din urma pe cei cu iPhone-uri in aceasta privind, asta conform unui studiu realizat recent, studiu ce arata ca discrepanta dintre ultizatorii iOS si Android pe tema cheltuirii baniilor pe aplicatii a scazut foarte mult in ultimul an.

 In 2011 ultilizatorii de terminale iPhone au ajuns sa fie cu mult inainte in ceea ce priveste aplicatiile platite, astfel: 39% din utilizatorii de iPhone aveau mai mult de 20 de aplicatii platite si doar 3% dintre acestia nu achizitionasera vreo aplicatie. In cazul posesorilor de terminale Android lucrurile stateau invers, 12%  dintre ultilizatori nu aveau nici o aplicatie platita si doar 10% aveau peste 20 de aplicatii cumparate.

  Anul acesta acea diferenta pare sa fi scazut, deoarece 19% dintre posesorii de terminale Android au peste 20 de aplicatii platite, iar 6% au doar aplicatii gratuite, in cazul iOS-ul procentul scazand de la 39% la doar 26%.  Asadar, intr-un an aproape ca s-a dublat numarul utilizatorilor Android ce cumpara aplicatii, in timp ce numarul celor care au care au doar aplicatii gratuite s-a redus la jumatate. In ceea ce-i priveste pe posesorii de terminale iPhone numarul celor ce cumpara aplicatii a scazut simtitor, dublandu-se numarul celor care instaleaza aplicatii gratuite.