O companie americana a fost sursa celor 12 milioane de UDID-uri furate de catre AntiSec

  Saptamana trecuta v-am spus ca un grup de hackeri a reusit sa fure 12 milioane de UDID-uri ale iDevice-urilor, iar impreuna cu ele au luat numerele de telefon, adresele detinatorilor si alte date importante. Hackerii au spus ca datele au fost obtinute de pe laptop-ul unui agent special al FBI, insa agentia a negat acest lucru, Apple a negat din ca ar fi oferit informatiile catre FBI si se pare ca ambele entitati au avut dreptate. Sursa celor 12 milioane de UDID-uri furate pare a fi compania BlueToad, ce are sediul in Florida, CEO-ul ei admitand 98% dintre informatiile publicate de hackeri apartin lor.

Paul DeHart, CEO of the Blue Toad publishing company, told NBC News that technicians at his firm downloaded the data released by Anonymous and compared it to the company’s own database. The analysis found a 98 percent correlation between the two datasets. ”That’s 100 percent confidence level, it’s our data,” DeHart said. “As soon as we found out we were involved and victimized, we approached the appropriate law enforcement officials, and we began to take steps to come forward, clear the record and take responsibility for this.”

  Dupa afirmatiile facute de CEO-ul BlueToad, cei de la Apple au afirmat ca datele persoanale ale utilizatorilor nu sunt colectate de aplicatii si probabil au fost oferite de buna voie de catre utilizatori. Avand in vedere cele afirmate de BlueToad, FBI-ul si Apple au iesit “curate” din intreaga problema, insa exista oricand posibilitatea ca aceste lucruri sa se intample din nou.

“As an app developer, BlueToad would have access to a user’s device information such as UDID, device name and type,” Apple spokeswoman Trudy Mullter told NBC News on Monday. “Developers do not have access to users’ account information, passwords or credit card information, unless a user specifically elects to provide that information to the developer.”

5 COMENTARII

  1. chiar asa? oare nu e suspect ce rapid s-au spalat pe maini cei de la FBI? au mituit pe cine trebuie sa ia toata vina asupra lor…

  2. FBI nu are dovezi , le fabrica daca trebuie.
    Daca ai fost baiat cuminte, nu e greu a doua zi sa ai un dosar murdar…nu mai suntem copiii.
    Legatura iPhone cu guvernul SUA este foarte stransa , e un instrument perfect de spionat.
    Daca esti cineva important , poti avea un program de inregistrat ambiental . chiar daca iPhone este inchis , asa ceva exista pe net pt suma de 200 usd.
    Puternic este acel ce detine informatia, in SUA este de ani buni un centru de-al armatei care cauta automat prin convorbiri , doar pe teritoriul american, cuvinte din inregistrari precum : terorism,bomba, Alquaida,Binladen sau porcarii de genul acesta.
    Suprematia americana a fost detinuta prin suprematia informatica pe mapamond.
    Experti americani de-ai armatei refuza sistematic iPhone datorita faptului ca bateria este “lipita” de telefon si nu poate fi interschimbabila.Toti marii oameni politici ai Americii au Blackbarry si nu iPhone , mai ales facilitatii de criptare a BB vizavi de informatia traficata, nu este “vizibila” ca la iDevice, gandita asa tocmai datorita faptului ca informatia trebuie sa fie “usor accesibila”.
    Daca esti companie mare in SUA nu ai cum sa nu intri sub lupa unchiului Sam, daca te tii de telecomunicatii , deja treaba este ca si “asigurata”. Sub egida asigurarii sigurantei pe teritoriu american , orice poate fi interceptat/citit/analizat fara ca tu nici sa ai idee.
    In Europa lucrurile stau mult mai bine din punctul asta de vedere, desi este un acord european semnat special pt prevenirea/combaterea/anihilarea oricarui eveniment de tip terorist.
    Asa s-a intamplat si in UK la anihilarea teroristilor ce trebuiau sa urce la bordul unoravioane comerciala cu explozibili lichizi , in sticle de “apa de baut” din bagaje. Totul a fost posibil datorita interceptarii unui email, este scris pe internet f. mult despre asta…
    Ai un smartphone, automat esti “citit” de cine vrea fara probleme, cu usurinta.
    Insa cum noi suntem neinsemnati din multe puncte de vedere,un smartphone deja nu te mai sperie, pt 10.000 euro in banca nu se uita nimeni la tine…esti neinsemnat si deloc periculos…
    Cu cat stii mai putine cu atat mai bine si cu atat mai linistit…prostimea nu va sti niciodata ce s-a intamplat acolo cu adevarat. Cand sunt in joc atata miliarde de dolari, orice dovada se poate fabrica convenabil, prostimea nu va stii niciodata ce a fost acolo cu adevarat.
    Asa ca sa ne vedem de treburile noastre … suntem doar la nivel de a face supozitii si nimic mai mult…