Apple marcheaza o ferma drept aeroportul din Dublin, guvernul irlandez nu este multumit, utilizatorii din intreaga lume sunt revoltati, voi cum o utilizati?

  In iOS 6 Apple a implementat noua aplicatie Maps care foloseste un sistem propriu de harti, iar multi considera ca renuntarea la Google Maps a fost o imensa greseala. Cei de la Apple isi lauda sistemul, sustin ca el este bun, insa din pacate in afara SUA putina lume il poate utiliza la adevarata sa valoare. Pe langa sutele de mii sau poate chiar milioanele de utilizatori nemultumiti de aceasta aplicatie, avem si guvernul irlandez care a contactat Apple cerandu-le sa corecteze o greseala foarte importanta. Pe harta Dublin-ului o ferma si o cafenea este marcata ca fiind aeroportul orasului, iar guvernul irlandez se teme ca acolo ar putea fi unii tentati sa aterizeze direct peste casa proprietarilor.

  Autoritatile si oficialii aeroportului au anuntat deja ca listarea din aplicatia Maps este gresita, insa e oricum greu de crezut ca un pilot va utiliza aplicatia aceasta pentru a ateriza acolo cu avionul. Chiar si asa, greseala pune putin lucrurile in perspectiva pentru ca in aplicatia Maps exista multe alte denumiri eronate, destule dintre ele fiind vizibile chiar si in hartile tarii noastre. Totusi, in tara noastra lucrurile stau mai bine decat in altele, cei de la BBC sustinand ca unele muzee au fost mutate in lacuri, ca unele orase au disparut complet, dar si ca anumite locatii sunt incorect afisate pe harta.

 

  Deocamdata Apple are probleme in a isi mentine credibilitatea cand spune ca aplicatia Maps este buna pentru navigatie, dar probabil in viitor lucrurile se vor imbunatati. Acestea fiind spuse, voi utilizati cu placere aplicatia?

41 COMENTARII

  1. as fi tentat sa dau un cec in alb pt apple, dar dupa ce m-am plictisit de 1 an asteptand ca siri sa stie romana, sa pot cauta locatii in romania etc, nu mai sunt dispus….no more street view…astept aplicatie de la google, iar daca apple o tine asa….o sa inteleg inca o data de ce era bun Steve…

  2. Mi se pare cea mai mare greseala pe care au facut-o. E total inutilizabila, in anumite orase, pe langa faptul ca nu este nici macar 1 nume de strada, strazi care erau apareau in Gmaps, acum sunt pe camp…

  3. Google are de 1 milion de ori mai multa experienta in domeniul hartilor fata de apple…..s-au grabit aiurea in loc sa creeze o harta calumea

  4. nu pricep de ce nu s-au apucat de ea acum cativa ani daca tot stiau ca vor sa renunte la google… mapsu de la apple este o mizerie

  5. La toate nemultumirile voastre,exista un raspuns…apple isi permite sa iti bata joc de fff multi,pentru ca oricum e sustinuta,venerata si pupata de acestia. Am ip4 ios5.1.1 intr-adevar e un telefon pentru care nu regret ca am dat f multi bani,dar nu o sa fac update nici la ios nici la terminal,atata timp cat in romanica e f mult inutilizabil ;). Bafta celor care se grabesc

  6. In România harta este făcută de Tom Tom
    In fiecare zona geografică sunt alte firme care gestionează harta ,deci nu Apple direct semnează locatiile plus mai contribuie si Yelp la informații locale.
    Speram ca update la hărți vor fi mai dese

  7. Aplicația are potențial, chiar dacă acum e aproape inutilizabilă… Probabil că vor apărea și informații mai detaliate până la urmă.

  8. In România harta este făcută de Tom Tom
    In fiecare zona geografică sunt alte firme care gestionează harta ,deci nu Apple direct semnează locatiile plus mai contribuie si Yelp la informații locale.
    Speram ca update la hărți vor fi mai dese …

  9. Nici eu nu voi face upgradeul la ios6 atat timp cat apple nu vine cu ceva similar ca si calitate cu google maps. Sunt practic depedent de harta de la google iar layerul de traffic ajuta enorm in Bucuresti. Ca sa nu mai spun ca nu e poi in bucuresti care sa nu il gasesti pe google maps. Pe Iphone4 voi ramane cu ios5. Asta nu inseamna ca nu imi iau si iphone5 🙂

  10. nu fac update la ios 6 pana cand nu apare aplicatie google. ios 6 oricum este o mare frectie iar lipsa jailbreak-ului face telefonul o panarama indiferent ca e 4S sau 5

  11. Am instalat si eu ios 6 pe ipod touch 4g. Sunt placut surprins de noul maps. Intradevar nu arata toate strazile dar detaliile sunt incredibile. Imi vad masina parcata.

  12. din ce-am citit pe forumul apple hartile sunt o bataie de joc nu ca sunt slab calitativ. adica sunt poze din satelit printre nori, orase inexistente, locatii fotografiate iarna cu zapada, baza de date este veche de ani de zile probabil apple a cumparat de la TomTom primele lor harti pe cativa dolari.

  13. Chiar azi am folosit-o si a fost excelenta. Acuratete cat se poate de buna. Cand o sa gasesc o buba o sa va anunt. Pana una alta, IOS 6 merge chiar bine.

  14. Traznaia aia de harta e principalul motiv pentru care am decis sa rămân la iOS 5.0.1 si iPhone 4.
    Îmi vine greu sa cred ca Apple poate sa mă forteze sa fac update la iOS.
    Google maps e excelent pe mobil, Apple e mic copil la asta, n-au nici know-how si nici experiența practica.
    Sa renunțe la Google maps e cea mai proasta idee care le-a venit de când au lansat iOS pe piața … părerea mea.
    Street View e (aproape) inutil pe un ecran de tel mobil de 3.5-4″ diagonala. Pe iPad e alta treaba.
    Ar face bine sa-l roage pe Steve Jobs sa le mai curete tampeniile din cap 🙂 😀

  15. Este perfect normal sa existe greseli in harti in prima zi de lansare.Ele vor fi corectate foarte repede.In rest aplicatia mi se pare super OK avind in vedere ca este doar la inceput si vorbesc despre UK.Iar pentru mapul americanilor am ramas fara cuvinte cind am vazut hartile 3D.Absolut incintator cum arata si cum se misca comparativ cu 3D de la Google map.Sint sigur ca vor fi update-uri foarte curind .

  16. Arata superb pe 3d satelit sau hibrid(4s ,ipad3), dar din pacate pt Romania sunt in urma cu punctele de interes si numele strazilor;totodata cu ios6 nu toate idevice beneficiaza de noile functii in intregime ,dar salutar e Siri pe ipad3:))

  17. Ce treaba este pe ipad frate ca este praf si pulbere, dar cari folosesc aplicatia maps pe strada efectiv, cred ca foarte putini, daca stau bine si ma gandesc de 5 ani de cand am iphone cu abonament de date nu folosesc aplicatia decat acasa sa vad cum si pe unde o iau sa sa vad te miri ce caut …. Deci mie nu prea imi este utila …. dar e jalnica

  18. Clar e mai jos decat google maps, dar prin bucuresti a fost ok , asa la prima vedere.
    In plus , o chestie buna este faza cu turn-by-turn.
    Sper ca sa urmeze update-uri cu completari majore.
    Trebuie sa completeze la greu ca sa ajunga google maps.

  19. Pe iphone4 updateul la IOS6 a fost singura schimbare Si aia In minus. In rest absolut nimic in plus fata de 5. O sa mă întorc fericit la IOS 5.

  20. ce nu intelegeti voi domnilor?
    1. Maps este un o interfata care doreste sa serveasca la un anumit nivel de USABILITATE un numar cat mai mare de utilizatori.
    2. Hartile (digitizarile) sunt furnizate de diferiti parteneri, NU de APPLE.
    3. GOOGLE a lucrat MULT TIMP la ce este acum GMaps.
    4. Nu aruncati cu pietre atat timp cat nu intelegeti cum functioneaza aceste lucruri.
    5. ESTE UN PROIECT NOU asa cum este si SIRI. OffTopic: cati dintre voi folositi SIRI la modul serios??? si nu aud ca va plangeti atat de tare???
    6. Exista alternative mai bune decat Apple Maps si google maps, la acelati pret (free), indiferent de model. Utilizatorul este free sa aleaga!

  21. Se pare ca multi se bazau pe public transport din gmaps. Acum nu mai exista. Nici macar in SUA nu se gasesc lucruri din categoria Places. Cititi articole de pe mashable, gizmodo sau intrati pe theamazingios6maps.tumblr.com .

  22. @Gogu

    1. Usabilitatea in cazul de fata este sub asteptari, pentru multi utilizatori
    2. Correct
    3. Correct, de asta au un produs final mult mai bun
    4. Pe utilizator nu ar trebui sa il intereseze cum functioneaza lucrurile in spate asa cum nici pe tine nu te intereseaza cum este programat calculatorul de bord al unei masini
    5. Un produs nou nu este = cu un produs beta cand privim lucrurile la scara asta
    6. Spune-mi o alternativa mai buna decat Google Maps, free, pe care sa o incerc (la modul serios)

  23. @gogu
    1. Hartile google au ajuns asa complete pentru ca au fost un proiect open-source, ceea ce nu o sa vezi la Apple.
    2.Siri nu a inlocuit nimic, maps a inlocuit o aplicatie care era mai buna, aplicatie la care nu mai ai cum sa te intorci….nu stiu ce aplicatie gasesti tu free la fel de completa ca google maps.

    Una peste alta e bun iOS 6. Treaba cu maps suna bine daca o sa fie perfectionata vreodata. Siri + navigatie turn-by-turn intr-o app gratuita e super.

  24. Si orasul marasesti este inlocuit cu orasul panciu,si vreau sa zic ca era optiunea cu omuletu care vedeai toate pozele facute de google care acum lipseste…. Nu sunt atat de incantat de harta lor!!!