Tutorial: Jailbreak iOS 6 + instalare Cydia pe iPhone si iPod Touch folosind redsn0w 0.9.13 dev 4(Windows, Mac)

Aseara Apple a lansat iOS 6 prin intermediul iTunes in cursul serii trecute si sunt sigur ca destui dintre voi sunt interesati sa faca jailbreak pentru versiunea finala a sistemului de operare care este disponibila pentru iDevice-urile noastre. Acest jailbreak este tethered, nu instaleaza automat Cydia si nu va permite sa utilizati anumite plugin-uri precum PreferenceLoader, ori mobilesubstrate, deci il faceti doar daca stiti sa utilizatii liniile de comanda si metodele de instalare care le utilizeaza.

Daca aveti nevoie de unlock, va atentionez ca ultrasn0w nu functioneaz pe iOS 6 si desi pentru unii cartelele Gevey decodeaza baseband-urile vechi, este recomandabil sa ramaneti la versiunea de iOS pe care o aveti. Daca faceti update la iOS 6 fara un custom ipsw si faceti update de baseband, atunci un restore la iOS 5.1.1 va readuce baseband-ul la valoarea acelei versiuni a iOS, dar nu il modifica la o valoare mai mica.

redsn0w 0.9.13 dev 4 face tethered jailbreak numai pe :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPod Touch 4G.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.13 dev 4 de aici.

Descarcati iOS 6 de aici.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC/Mac. In Windows mergeti in folderul in care ati descarcat redsn0w, faceti click dreapta pe executabil, selectati Properties iar din meniul nou deschis mergeti la Compatibility si bifati Run this program in compatibility mode for dupa care selectati Windows XP, apasati Apply si apoi ok. Daca nu urmati pasul corect nu veti putea porni terminalul tethered. Pe Mac/Windows redsn0w 0.9.13 dev 4), apasati butonul Extras, apoi Select IPSW si selectati ipsw-ul iOS 6 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Dupa selectarea corecta a ipsw-ului apasati butonul Back pentru a reveni la meniul principal.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Jailbreak, install SSH si Next iar redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si putea utiliza iOS-ul.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Daca nu ati inchis redsn0w atunci apasati butonul Back pentru a reveni la meniul Jailbreak & Extras, adica primul. Daca ati inchis redsn0w atunci reluati a doua parte a pasului 2 pentru a selecta ipsw-ul pentru iOS 6 GM.

Pasul 8

Dupa selectarea ipsw-ului apasati butonul Just Boot din meniul Extras iar redsn0w va porni terminalul tethered si veti putea utiliza dispozitivul fara nici cea mai mica problema.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la aplicatiile din iOS 6 si trebuie sa intalati Cydia. In momentul de fata exista sanse extrem de mari ca Cydia sa nu functioenze pe iOS 6 GM si va recomand sa nu urmati aceasta parte a tutorialului.

1. Conectati-va la o retea Wi-Fi(inclusiv iPhone-ul) si folosind WinSCP, sau alt program asemanator, conectati-va la iDevice-ul vostru.

2. Introduceti parola alpine pentru a va loga in sistem. Daca aveti deja jailbreak facut si parola schimbata, atunci ar fi bine sa introduceti parola noua.

3. De indata ce sunteti logati rulati comanda de mai jos.

wget -q -O /tmp/cyinstall.sh http://wyndrepo.googlecode.com/files/cyinstall.sh && chmod 755 /tmp/cyinstall.sh && /tmp/cyinstall.sh

Dupa rularea comenzii si executarea ei iDevice-ul ar trebui sa se reseteze si Cydia ar trebui sa fie disponibila. Aplicatia o veti putea utiliza, insa s-ar putea sa nu functioneze corect si multe dintre pachetele disponibile in ea sigur nu vor functiona corespunzator.

59 COMENTARII

  1. Va salut, sunt si eu curios daca la incercat cineva si daca a avut vreo problema dupa ce a facut jailbrake.eu unul mai astept putin …

  2. Salut zaone, am incercat metoda, si Cydia se instaleaza, insa nu porneste, apare fereastra o sec si dupa se inchide. Si la fel se intampla si cu Weather …

  3. Dacă fac update la iOS 6 pierd aplicația Google map din ios5 ?? Ce beneficii aduce la un iPhone 4 acest iOS ??? Ms anticipat !!

  4. Am facut eu si merge…doar ca este tethered. Si Appsync pt ios 5 merge si pe ios 6 plus NCsettings, NoNewsIsGoodNews. KillBackground nu mai merge.

  5. Salut. Vreau sa trec si eu la ios 6 ca ma incanta foarte mult dar din pacate am 4s cu gevey si cand iam dat aseara uppdate la ios 6 mia schimbat baseband-u si nu mai mergea gevay-u si am fost nevoit sa ii fac din nou downgrade la 5.1.1 cum pot sa instalez si eu ios 6 fara sa imi schimbe bb ? E vreun custom ipsw ceva ? ( mentionez k nu ma intereseaza jb) Ms.

  6. daca nu apare unlock degeba scot devteam 1000 de exploiuri pentru mine sunt egale cu 0 ,ce sa fac cu el daca ai fac jailbreack si nu pot vb la el .

  7. Am facut jailbreak unui iPod touch 4 dar nu imi instaleaza SSH pe iPod. Nu stiu ce sa fac sa instalez Cydia. Zaone poti detalia pasii cu instalarea Cydia? Multumesc.

  8. Va rog frumos sa ma ajutati unul am facut update la Ios 6 eu Avand un Iphone 4s cu ios 5.1.1 si numai reusesc deloc sa instalez inapoi ios.5.1.1 pt ca nu mi am dat seama ca numai merge Gevey:(In ITUNES imi da multe erorii cand incerc ba 21 ba 1602 3 mii si ceva prin redsnow nu reusesc am incercat m-ai multii pasii…M-ai sunt oamenii bunii care sa imi explice si sa ma ajute please:(( FLoriin_ilie2006

  9. eu am instalat ios6 nu mi-a placut si am bagat la loc 5.1.1 cu shsh facut dar acum am ramas cu basebadul 4.12.02 si inainte aveam 4.12.01?Stie cineva cum sa fac sa revin la 4.12.01?

  10. macheavel, nu are nimic ca ai un baseband putin mai nou. Banuiesc ca nu aveai gevey sau ultrasnow (ultima oara nici una din cele doua solutii nu decoda 4.12.01)

  11. Salut, am facut din greseala update-ul la un iphone 4s azi si nu mai merge gevey-ul , ca sa il fac neverloked ma costa ceva bani as vrea sa stiu daca stie cineva vreo solutie sa revin la 5.1.1 si sa mearga gevey-ul plzz help dan_rullz pe mess

  12. Cisilviu nu cred 🙁 da nu exista gevey sim care sa decodeze Ios 6 ?? si Jailbreak pt ios merge sigur/? dak nu reusesc asta e cumpar un nou gevey dar vreau sa stiu sigur dak merge sigur…eu cand am vrut sa fac jailbreak imi aparea ceva cu activation am cartela pe care este blocat vodafone Uk

  13. Salut .am făcut update la iOS 6 pe ipad3 si mi s-a blocat.dupa i-am dat restore si am avut instalat iOS 6.inca o problema……….o apărut cydia pentru iOS 6 la iPad 3? Sau știți vreo metoda?

  14. Salut Am shi eu un iphone 3gs At&t cu ios 5.1.1 shi ipad baseband 06.15.00 pentruca ma aflu in moldova iphone baseband nu merge dar cu ipad baseband nu merge gps daca trec la ios 6 o sa skimbe basebandul da ? sau ce se va intimpla vreau sa shtiu o sa mearga telefonul fara jalbreak?

  15. Salut, am facut din greseala update-ul la un iphone 4s azi si nu mai merge gevey-ul , ca sa il fac neverloked ma costa ceva bani as vrea sa stiu daca stie cineva vreo solutie sa revin la 5.1.1 si sa mearga gevey-ul? A aparut gevey pentru os6? Plzz help ca stau si ma uit la el nu mai am cum sa vb la telefon :((

  16. Salutare. Acelasi lucru l-am facut si ei in urma cu 2 zile, din pacate a fost o mare greseala. Cineva mi-a transmis ca in 1-2 saptamani va aparea GEVEY pt IOS6. Acum ”Dumnezeu cu mila”” . Alta varianta, ar fi, aceea de deblocare neverloked care cost 120-130 euro dar, totusi nesigura. De ce spun asta? Telefonul va fi verificar dupa IMEI la APPLE – acestia isi vor da acordul in urma unor investigatii; daca telefonul este pe lista neagra>>>ADIO.

    Multumesc.

  17. nu merge jailbreaku asta pe iphone 4 ios 6 plm nici restore nu merge e vreun tutorial de restore de la ios 6 inapoi la ios 5.1.1?

  18. Stie cineva cum dau sa nu mai apară actualizarea din configuratie la soft ca mă dispera enorm când vad 1 ăla acolo sus

  19. Daca mergi la gsm , au aia programe ca sa ti schimbe ios-ul ? Am un 4s cu ios 6 pe el si mi se pare naspa .. Parca e mai bun netul .. Dar vreau jailbreak .. Este posibil sa mi-l faca ? Sau daca ma duc la vodafone ( telefonul este in garantie ) si le zic sa mi puna alt soft ca nu merge bine asta .. Oare or putea ? Chiar nu mi place ios 6 .. Consider ca este pentru iphone 5 . Iar ios 5 este pt iphone cu A5 .. Ma rog .. Imi poate raspunde cineva la intrebare ? Va rog .

  20. A aparut gevey pentru iphone 4s os 6 sunt programabile pentru fiecare telefon eu astept sa imi aduca cineva unul si o sa va informez cum merge

  21. Va voi tine la curent cu noile gevey imediat ce imi iau si eu unul am inteles ca e destul de scump in jur de 200 de lei

  22. Nu il am inca am primit telefon mai devreme ca a aparut si daca il vreau am zis ca da si sper ca maine cel tarziu sa il am voi posta detalii tehnice si toate cele

  23. Eu am postat ce am aflat cand il iau si Daca il iau postez noi comentarii mai mult ce sa va zic nu vreau sa va incurc sau sa va pun sperante tuturor pana nu il am si il folosesc

  24. Salut… am un 3gs ai vreau sa i pun ios 6 pot sa il fac unlock? telefonul este blocat pe o retea din italia si nu am cartela. Ms

  25. Salut!Am un iphone 3GS…..Am facut update la ios 6.0 am stat ceva timp fara telefon deoarece telefonul nu mergea activat…….am gasit acest jailbreak,am facut tot ca in tutorial,sa instalat cu succes dar cand s-a aprins tot cerea configurarea care nu merge…..!Sp3c7oR_Cr3a7oR cine ma poate ajuta:(!

  26. ar fi bine ca tare am nevoie de unul ptr bb 04.12.02 ios 6.0.1.telefonul a avut 5.1.1 pe el dar fara SHSH salvate,prin urmare nu-i pot face downgrade.Stie cineva sigur daca a aparut?

  27. ceau…. eu cand dau la proprietes si compatibilies sa bifez aia sa selectez windows-ul… nu-mi apare Windows XP , apare doar : Windows 95 , Windows 98/ Windows Me , Windows NT 4.0 ( services pack 5 ) si Windows 2000… care il selectez ? mentionez ca eu am WINDOWS Xp Sp 2.

  28. Salut cine mă poate ajuta si pe mine am un iPhone 4s cumpărat online de pe net nou din italia in reteaua vodafone si acum mi lau blocat cei de la Vodafone nu pot suna nu poate sa mă sune nimeni exista vreo posibilitate sal deblochez am sunat si mi-au confirmat ca ei mi lau blocat aștept un răspuns de la voi pe adresa mea de mail va multumesc cristi_lacoste@yahoo.com