Zgarieturile de pe carcasa iPhone 5 sunt normale conform lui Phil Schiller

  V-am spus in ultimele zile ca multi utilizatori au cumparat terminale iPhone 5 noi si le-au primit zgariate pe benzile laterale, sau ele s-au zgariat la scurt timp dupa ce au inceput sa le utilizeze. V-am spus ca terminalul meu s-a zgariat pe banda laterala de aluminiu si se pare ca acest lucru este perfect normal. Un utilizator suparat din cauza acestei probleme i-a trimis un email vicepresedintelui Apple Phil Schiller pentru a il intreba care este cauza acestor probleme, iar acesta din urma a raspuns spunand ca zgarieturile sunt normale, orice produs din aluminiu zgariindu-se in timp.

Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.

  Nu stiu cat de normal e sa primesti un terminal zgariat din fabrica sau sa ti se zgarie unul in prima zi de utilizare, insa era de asteptat ca Apple sa ofere acest raspuns utilizatorilor. Nu credeam ca ei isi vor cere scuze sau ca vor inlocui terminalele zgariate, cred ca peste cateva luni vor modifica procesul de productie pentru a face terminalele mai rezistente, insa intre timp toate cele produse si livrate de ei se vor zgaria la fel.

38 COMENTARII

  1. WOW! Eu cred ca l-ar deranja daca atunci cand ar atinge Rolls Royce-le lui vopseaua s-ar desprinde foarte usor. Ca deh, doar e metal vopsit.
    Poate ca as fi vrut alt material daca asta se comporta atat de prost!
    Un singur lucru vad pozitiv din treaba asta: Iphone-urile 5 vor fi ieftine second pentru ca nu stiu cati le pot tine sa arate 10/10 prea mult timp fara a le baga in capsule ale timpului.

  2. Si bumperul e si mai rau! Mie bumperul mi-a zgariat si 4 si 4s pe margini, asa ca dc vrei sa ai un terminal intact il tii numai in mana si vorbesti la hands free:))-

  3. @Andrei 78: încerca cu benzina,merge garantat 100%! Mai pe vremuri când erau stantate tel-le cu logoul operatorului(Orange,Vodafone) eu cu benzina le-am dat jos,am încercat si cu acetona dar pe lângă logo s-a dat jos si vopseaua de sub logo si arata ca ceapa.Bafta in continuare!

  4. Acum trebuie sa trag benzina din rezervor 🙂

    Serios merge cu asa ceva si curata perfect 100% ? Vreau sa arate ca cea a iPhonului4 .

  5. Andrei78…acetona,curata bine orice vopsea..;)…cred ca singura varianta e sa se foloseasca de la ishield protectiile laterale de la folii,al meu are ishield alien care e full body si sincer sunt multumit pana acum…trebuie doar sa stii sa aplici fara sa intre praf si scame in rest e super..;))

  6. Sa vezi cum merg cu sticluta cu benzina sa incerc la Apple Store daca curata sau nu ….Si asta curand-curand. Sa nu ma acuze ca e cocktail Molotov si ca vreau sa le incendiez magazinul ….

  7. Schiller asta se face ca nu pricepe o realitate: el n-are sharmul lui Steve Jobs sa mai scoata banii din buzunare .e o ironie ieftina ! Sa-mi dea frate la accesorii smirghel si pistol de vopsit ! daca imi spunea Steve jobs…ca e normal sa se ia vopseaua ..l-as fi suportat )) mi-e dor de el..astia de la apple cred ca-l jelesc continuu

  8. Andrei78…ai dreptate din punctul tau de vedere…si ca atare o respect,dar tin sa iti spun ca folia are sub 1mm grosime si aproape insesizabila ca si acoperire full body,fata de o carcasa sau bumper este cu mult peste atat ca si designe cat ca si utilitate(aici ma refer la protectia impotriva zgarieturilor)…ar trebui sa vezi la cineva o astfel de folie ca sa iti faci o idee…dat alegerea iti apartine,la fel ca si riscul cu zgarieturile…;))

  9. Sunt anumite decoratiuni si confectii din fier forjat sau alt metal, (cupru, aliminiu, etc.) care nu sunt vopsite pentru a fi aduse la o culoare inchisa. Ele sunt atacate cu un acid sao o solutie..Ma gandeam ca putem face si noi la fel! Dar de unde cumparam acel acid si cum il aplicam doar pe banda subtire de aluminiu, fara sa atingem alte parti? Just a matter of time.. :))

  10. Testul il fac la Apple Store cu diverse potziuni.

    CalinC: eu scot telefonul din buzunar de circa 50 de ori pe zi,deci o folie pe margini nu cred cat ar rezista prea mult, si sa o schimb o data pe saptamana e enervant.

  11. Pai spatele efectiv nu se zgarie asa de usor .. problema e cu marginile alea laterale care sunt date cu un strat de vopsea (cred) mata.
    Spatele din aluminiu, precum cel de pe un macbook, rezista ok.

  12. trebuia sa fie totusi o problema , doar asa ne-am invatat de la Apple ..ne vor baga pe gat niste bumpere model aluminiu sa nu se mai planga toata lumea …asa s-a rezolvat si cu semnalul acum 2 ani cand se plangeau toti ..au scazut in ochii mei cu fazele astea !! mai bine s-ar apuca de vandut sisteme de operare stabile altor companii:)))

  13. Andrei78,daca ai pe cineva care are un ishield alien sa-l pui sa iti arate cum arata folia pe tel si de cand o are,eu o am de 2 luni si nu are pic de uzura si cred ca o sa mai tina luni bune e acum,folia are deja o solutie pe ea iar spray-ul care o insoteste te ajuta sa poti sa ajustezi folia pe iphone dupa care o lasi sa se usuce dupa ce in prealabil ai scos bulele,folia in sine e super ok pt ca e ca un material cauciucat si subtire care nici macar efectul de retina nu il pierzi,eu acum ti-am descris experienta mea cu aceasta folie,cat despre margini poti sa il scoti de 1000 de ori din buzunar pt ca are acea propietate ca si cauciucul,deci nu este ceva dur si plasticat,e moale si cauciucat…dar cum ti-am zis decizia iti apartine,dar daca ai pe cineva cu o astfel de folie o vezi ce o sa zica….bafta,ineiferent de decizie..;))

  14. alcool izopropilic care are concentratie de alcool mare si sigur se duce vopseaua de pe margini..benzina este mai puternica dar cred ca face gaura de tot in margini plus ca miroase nasol…poate l-au vopsit totusi ca sa protejeze acel aluminiu care se zgaria cu bumpere…oricum telefonul e frumos asa simplu fara altfel de rahaturi pe el, si maxim o folie pe fata in cazul in care scapi ceva pe el..daca imi pun bumper nu mai seamana a iphone sa fim sinceri ..dau in jur de 1000 de euro pe un telefon ca sa pun plastice ieftine pe el care nici macar nu il protejeaza??
    apropo de chestia asta ..tocmai mi-am adus aminte ca la iphone 4s treaba era ok pana am pus o husa la indemnul altora ca cica il va proteja , dar mai rau mi-a facut si mi-a zgariat marginile ..apoi mi-am dat comanda de mijloc metalic pe care l-am schimbat ca nu mai puteam sa dorm noaptea in ce hal se zgariase si cum arata ..acelasi lucru cred ca o sa fac si cu un iphone 5 la anumite intervale:)))

  15. Si la al meu au apărut f minuscule zgaraieturi, sunt curios ce o sa fie mai încolo ….sa plătești 680Eur pt asta, nu e chiar frumos !

  16. Ca idee, am un Nokia N8 (tot negru, tot din Al anodizat) din primul lot adus oficial in RO in Decembrie 2010… N-are nici cea mai mica problema carcasa si a fost destul de abuzat la viata lui (peste 1,5 ani)… de luna trecuta l-am trecut in colectia personala. In conluzie se poate face si un tel din Al daca stii cum se face 😉

  17. Nu inteleg d c sa dai 1000Eur pe un tel, si sa-l acoperi cu protectii .

    Care e rolul la acele protectii? Sa-l protejeze…pentru cand ? ai vre-o data anume cand vrei sa te bucuri de splendarea lui ?

    Nu mai bine te bucuri de el , si apoi , cand o sa se demodeze si nu o sa mai ai ce sa faci cu el, sa-l vinzi , ca , pana la urma , nu e decat un simplu produs .