Apple a renuntat la Google Maps cu un an inaintea incheierii contractului cu Google, aplicatia Google Maps pentru iOS este la luni distanta de lansare

  Fara sa anunte pe cineva in legatura cu intentiile sale, cu putin timp inaintea WWDC 2012 Apple a decis sa renunte la Google pentru furnizarea unui serviciu de navigatie in iOS si a decis sa lanseze propria aplicatie. Decizia a fost uimitoare pentru toti, avand in vedere ca Apple mai avea un an de contract cu cei de la Google, insa din dorinta de a deveni independenta, si de a implementa navigatia turn-by-turn, Apple a decis sa lanseze propria aplicatie. Decizia i-a surprins pe cei de la Google care nu aveau o aplicatie pentru iOS pregatita, insa Apple in acel moment nu se gandea ca utilizatorii vor privi cu atat de mult dispret aplicatia pe care compania se chinuie sa o construiasca.

  Apple considera ca functiile din iOS, in ceea ce priveste navigatia, sunt inferioare celor din Android OS, nu putea implementa navigatie turn-by-turn fara sa le dea celor de la Google o prezenta mai importanta in iOS, asa ca a decis sa renunte de tot la ei si sa isi faca propria aplicatie. Google a fost luata prin surprindere, nu avea vreo aplicatie pregatita pentru iOS si desi acum una este in proces de dezvoltare, vor trece cateva luni bune pana cand ea va fi gata pentru publicarea in App Store-ul celor de la Apple, asta presupunand ca Apple o va accepta. Ieri Eric Schmidt a declarat ca a sa companie nu a trimis o aplicatie Google Maps pentru aprobare in App Store si acest lucru nu cred ca se va intampla prea curand.

  Compania din Cupertino a prezentat aplicatia Maps din iOS 6 drept un efort incununat de succes, a promis ca va actualiza constant hartile, insa nu se astepta ca lumea sa nu accepte acest produs. Desi in ultimele zile Apple s-a grabit sa linisteasca utilizatorii spunand ca aplicatia va deveni mai buna in timp si desi compania incearca sa recruteze fosti angajati ai Google pentru a ii repara problemele, vor trece luni de zile pana cand vom vedea schimbari importante in aplicatie. Apple a grabit lansarea iOS 6 Maps, acest lucru ii va costa in final, ramane doar de vazut daca va fi vorba de bani sau de pierderea unor fani.

20 COMENTARII

  1. Cei de la Apple ne-au cam tras-o in freza rau din cauza orgoliilor lor ! Cum dracu sa bagi maps-ul ala care la ani lumina fata de google maps ? Buna strategie

  2. mare greseala a celor de la apple si persista in greseala ei sperand sa o imbunatateasca cu feedback de la useri asta cand toata lumea foloseste alternative nu apple maps. big fail.

  3. In conditiile astea ma astept de la Apple sa nu accepte in viitor nicio aplicatie Google Maps, cu asta chiar ca au intins coarda fara a avea ceva mai bun de oferit ! Astept momentul cand voi vedea si eu o masina de-a lor ca-mi va filma strada ! In zadar..evident

  4. Pana la urma nu va mai agitati aiurea,sa fim seriosi ,multi din care comenteaza aici nici nu au folosit vreodata google maps,mie unul nici nu imi pasa,e o decizie foarte proasta ce au facut,dar acum dupa ce dai atatia bani pe un telefon(smartphone cica) din care jumatate din optiunile lui nu le poti folosi pt ca nu ai unde in Romania,si cealata jumatate din optiuni le opresti pt a tine mai mult bateria,realizezi ca era foarte bine si cu un telefon normal si ieftin

  5. @sdsds…vorbeste de ce te doare pe tine, nu vorbi aici de nemultumirile mele, pt mine chiar era foarte utila google maps, am iphone sa-l folosesc nu sa-i inchid aplicatiile ! Tu vorbesti la iphone doar..la terase?

  6. Nu numai noua aplicatie Maps din iOS 6 este privita cu dispret. Personal aplicatia YouTube din iOS 6 mi se pare ca nu se ridica deloc la asteptarile consumatorilor. Sincer vechea aplicatie era mult mai buna.

  7. flo nu temai kk pe tine ca sdssds ala avea dreptate jumate din ele eu le tin inchise sa tina bateria si ca mine sunt mult iar celelalte ba sunt photote… ca map,,,s ba tre sa dai euroi la greu sati ei un igo europe sau un navigon decent….

  8. a si inca ceva daca dechizi o aplicatie sa ti arate drumul spre aeroport hotel restaurant tot maps ul care spui tu ca nu ti a trebuit il foloseste adica cu ala ti se deschide…. nu cu igo europe are il cumperi alternativ asa ca …tot fail e

  9. e bine ca aveti bani sa va luati ip4s sau 5 dar nu aveti pt un igo…presupun ca sunteti cei care intrati in bar si va puneti ip pe masa sa va dati mari. gandire romaneasca

  10. Cum pana mea au fost luati prin surprindere cand tot internetul discuta cu mult timp inainte ca Apple isi dezvolta propriul sistem de harti+navigatie ???? Nu era logic ce urmeaza ??? Google pe lume traieste?

  11. sper ca macar baietii cu jb-ul sa-l implementeze cumva… foarte util mi-a fost acest g maps!

    cat despre youtube, eu consider ca varianta asta e mai buna; pe un iphone 4 cu ios 6 aplicatia youtube din appstore se misca muuuuuult mai bine decat cea nativa din 5.x

  12. nu inteleg de ce va agitati atat? Ca sa fiu mai precis, aveti bani de abonamente de date, si nu aveti bani sa cumparati ce inseamna cu adevarat un soft de navigatie, cum e IGO, Tom Tom etc??? c’mon… asta se numete snobism.

  13. @gogu-le probleme ma? De unde stii tu ca nu avem bani de iGo ? (eu il am achizitionat, poate si altii) dar de multe ori foloseam Google Maps pentru orientare rapida,etc.

    Se deschidea mai repede decat iGo, plus o multime de Puncte de Interes, puteam transmite rapid locatia mea unui prieten etc.

    Cu toatea astea, sunt destul de mutumit si de Maps de la Apple, pentru ca hartile lor sunt foarte bune pentru Arad, dar altii poate nu sunt in aceasi situatie si sunt nemultumiti, ii inteleg.

  14. Salut all ! Nu inteleg ce va agitati atat cu “Google Maps ” care mie unu mi se pare o porcarie , eu niciodata nu l-am folosit , in schimb de cand cu iOS 6 MAPS , parca e altceva , nu inteleg de ce trebuie sa fie ceva ce nu va place , oamenii au muncit sa faca asta … trebuie sa asteptam , cu jailbreakul ce faceti ? Calmati-va sa nu va buseasca vreo vena la cap , :)))=))) ma refer la aia care comenteaza aiurea rau ! Da mai este de lucrat da’ cum ne-am obisnuit cu Apple fac intotdeauna lucruri marfa! Apple rullez :>

  15. @sparky ce ai zice dacă jobul tau de fiecare zi depinde de Google maps?
    Cei ai spune dacă firma te trimite pe coclauri si tu ai doar porcaria de Apple maps?
    Iti spun eu ce ai pati : ceva probleme cu o veni in cap… 🙂
    Mare porcarie monsher …

  16. Cinev@: daca job-ul tau depinde de Google maps, cumpara-ti android!

    Apple nu a gandit niciodata pe termen scurt (azi, maine sau pana-n varful bocancului).
    Decizia de a vectriza s-a luat cu bataie pe urmatorii 2-3 ani.

    Apropos de fanii adevarati: in viata trebuie sa existe etica si commitment, alaturi de plagiatori si hoti. Fanii adevarati vor sustine in continuare Apple, folosind aplicatia din iOS. Pentru ceilati, s-a “inventat” (a se citi plagiat) androidul. Succes!

  17. Foarte aiurea mapsul cel nou… Dar igo l-am cumparat de ceva timp pt ca aveam nevoie de voice… Si in google maps din ios5 stim cu totii ca vocea si turn by turn erau inexistente… Hai sa nu ne mai plangem… Nu reusim nimic. Astazi este reducere la igo… E 40 de lei… Cred ca isi permite toata lumea :)))