iPhone 5, autonomia bateriei si cateva sfaturi pentru imbunatatirea ei


De cateva zile folosesc un iPhone 5 drept telefon principal si cred ca a venit timpul sa discut putin despre autonomia bateriei, deoarece acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale acestui dispozitiv. Apple a afirmat ca bateria terminalului iPhone 5 este mai buna decat ce a terminalului iPhone 4S, ea teoretic oferind mai mult timp pentru navigare pe internet prin 3G sau Wi-Fi. In testele mele am observat ca afirmatiile celor de la Apple nu prea au sustinere in viata reala, diferentele dintre autonomiile celor doua dispozitive fiind aproximativ nule, in conditii de utilizare normala.

  Nu am lasat telefonul ore intregi ruland clipuri video sau apeluri voce, insa l-am folosit pentru: navigare pe internet prin Wi-Fi/3G, localizari prin GPS, poze si filme, jocuri, am vorbit la el, am facut tot ceea ce se poate si in medie am obtinut maxim 6 ore de usage, lucru care se intampla si pe iPhone 4S. Pe ambele terminale am obtinut intre 5 – 6 ore de usage, cu putin standby, deoarece am utilizat noul iPhone incontinuu pentru a vedea ce poate si pentru a testa cat mai multe aspecte ale sale. Nu stiu ce rezultate puteti obtine in ceea ce priveste usage-ul, insa pe iPhone 4S obtineam aproape doua zile, deci mai mult de atat nu cred ca veti reusi sa atingeti, deci daca nu-l folositi prea mult.

  Ma asteptam ca autonomia sa fie ceva mai buna decat la iPhone 4S, insa ecranul mai mare si noul modem isi spun cuvantul, 3G-ul consumand foarte multe resurse in conditii de utilizare normala. Luminozitatea ecranului o am in general setata la valoarea medie, nu pot folosi sistemul auto-brightness deci el nu a mai economisit/consumat energie, asa ca rezultatele se pot schimba in momentul in care il voi putea utiliza. Priviti aceste informatii fara a le cataloga drept standard, deoarece usage-ul si autonomia difera in functie de modul in care utilizeaza fiecare dintre voi terminalul, asa ca timpii de folosire pot fi mai mici sau mai mari in functie de task-urile pe care le intreprindeti.

 

  La final va spun ca in prima zi de utilizare a iPhone 5 am observat ca bateria este consumata aproape instant de iOS 6 si nu intelegeam ce anume o afecteaza atat de tare, avand in vedere ca nu faceam lucruri extreme cu el. Uitandu-ma prin setari am descoperit rapid ca anumite functii ale iOS-ului folosesc internetul in mod constant si golesc bateria vazand cu ochii. In iCloud functiile pentru PhotoStream si cele pentru sincronizarea documentelor incarca in mod constant informatii, si daca vreti o autonomie buna ar trebui sa le dezactivati, iar in meniul Cellular este indicat sa dezactivati ce nu va trebuie din sectiunea “Use Cellular Data for”. Dezactivand cat mai multe functii inutile va asigurati ca aveti o autonomie acceptabila, insa lasandu-le active veti obtine rezultate dezamagitoare de la telefon.

  Acestea fiind spuse, pentru mine autonomia este usor dezamagitoare, ma asteptam la mai multe de la Apple, insa avand in vedere ca terminalul a fost subtiat, era greu de crezut ca o baterie mai buna poate fi implementata.

23 COMENTARII

  1. Una buna si una rea:

    1. macar au reusit sa pastreze autonomia lui 4S adaugand un procesor mult mai performant si facandu-l mai subtire: jos palaria

    2. cred totusi ca e deja timpul sa inoveze si pe partea bateriei… deja e inacceptabil sa il incarci in fiecare seara. Un 48h, in conditii de utilizare medie, ar trebui scos.

    Sper ca generatia urmatoare (fie ea 5s sau 6) sa ridice standardele bateriei.

  2. Ai un chip 2x mai rapid și un ecran mai mare. Cu viață de baterie la fel. Într-un loc mai mic. Deci practic aproape s-a dublat și viața bateriei. Doar că a rămas la fel cu noile dotări…

  3. Nu stiu cum treaba la ip5 dar la 4S ma tine mai putin bateria decat atunci cand aveam jailbreak si butonam Cydia in mod constant pe IOS6 binenteles.

  4. Un mic typo:

    “diferentele dintre autonomiile celor doua dispozitive fiind aproximativ egale, in conditii de utilizare normala”

    Diferentele fiind aproximativ nule nu aproximativ egale

  5. Apropo de bateria nu am observat doar eu dar si alti prieteni care au alte marci de telefoane ca sunt unele perioade ale saptamanii cand bateria ma tine pana la 12 ore iar in unele zile maxim 5 ore.. Toti folosim telefoanele in acelasi regim… Eu unul cred ca este in functie de retea de puterea semnalului

  6. multumesc mult zaone,am dezactivat si eu o gramada de chestii din ce am citit la rticolul de fata la 4s-ul meu,sunt curios acum daca ma tine mai mult,ca de cand am instalat ios 6-le,cum zici tu,bateria scadea vazand cu ochii.

  7. Impresia mea este ca tine mai putin bateria la ip5 decat la 4s, cam cu 15%. am facut si eu modificarile de setari, sa vedem daca va fi vreo imbunatatire, eu sper. Din punctul meu de vedere, ideal este ca bateria unui telefon sa tina cel putin de dimineata de la 8 pana seara la 12 cand il poti pune la incarcat peste noapte, pe noptiera, langa tine – si asta in conditii normale de utilizare (20-30 telefoane, 2-3ore browsing si 30-50mailuri, fara twitwer fara facebook)

  8. Pe Iphone 4 cu iOS 6 am aproximativ 50 de procese care ruleaza cu toate aplicatiile inchise. AppStore si camera raman mereu deschise si nu le pot inchide. Pe iOS 5 erau cam 30 iar singura aplicatie care ramanea sa ruleze era phone. La voi e la fel?

  9. Stai sa vezi peste 3-6 luni de utilizare ca scade la 4 ore.
    Asa am patit cu toate telefoanele; le incarc si descarc complet pentru o durata de viata mai mare, dar dupa 6 luni de utilizare scade cu 1-2 ore.
    Cred ca 5 o sa fie mai slab la baterie decat 4S, cum 4S este clar mai slab decat 4; la 4 obtineam 6-7ore, pe cand la 4S maxim 5 ore dupa 6 luni de utilizare; si la 5 probabil 4ore;
    Asta poate fi o catastrofa pentru un utilizator normal care probabil nu ii mai ajunge bateria de pe o zi pe alta. Inca o bila neagra pentru apple.
    Cu toate ca la teste este putin peste S3, cu mizeria asta de baterie apple reuseste per total sa fie sub competitorul direct, care a reusit sa aduca o baterie de 2100mAh fata de 1440mAh la i5.

  10. Eu am un iphone 4 si in novembrie implineste 2 ani cu abonament de date nelimitat, il folosesc zilnic de atunci mai ales navigare pe net aplicatii , stream, download si da ma tine 12-16 ore il sau mai mult daca nu activez 3g pt internet mai rapid (24h),
    Deci Oance nu e adevarat ce spui ca scade asa de mult din 6 in 6 ore , bagate pe forum si citeste sa vezi cate setari sunt care iti manca bateria shi dupa mine prioritar sunt 3g shi Location , astea manca mult la mine wirelessul sta porint non stop
    Sfat : dolositi BatteryDoctor cand il incarcati iar acesta are grija de bateria telefonului tau facandui periodic 3-4 ori pe luna o incarcare mai indelungata care formateaza bateria si ai si un log file care iti da mai multe informatii despre baterie.
    Ip 5 best, urmatorul pe lista din Octombrie

  11. buna ziua am si eu o problema cu un iphone 5 am schimbat de vro 3 luni bateria si acuma cateva zile cand il incarcam procentu bateriei ramanea blocat la 2 3 la suda depinde la cat il conectam iar azi nu se mai incarca imi arata sus langa baterie fulgerul acela care arata ca se incarca da nu mai primeste curent in baterie oare b ateria o fi cauza?