Atentie la terminalele iPhone 5 achizitionate de la magazinele online si bisnitarii din Romania

  Saptamana aceasta magazinele online din Romania vor incepe sa aduca terminale iPhone 5 cumparate in strainatate pe cai neoficiale(bisnitarii intra in aceeasi categorie) si ar fi bine sa fiti atenti la ceea ce achizitionati. V-am spus in acest articol ca iPhone 5 este disponibil in 3 versiuni diferite si doar una singura va fi compatibila cu retelele 4G LTE care urmeaza sa fie lansate anul acesta si anul viitor, iar pentru Romania ar fi bine sa luati versiunea corecta. Modelul GSM A1429 functioneaza pe retelele 4G LTE cu frecventa de 1800 MHz pe care operatorii de telefonie mobila din tara noastra au achizitionat-o recent si le vor utiliza, terminalul ar trebui teoretic sa fie compatibil cu ele, iar pe cutia terminalului ar trebui sa gasiti marcat acest cod.

  Daca pe cutie este inscriptionat modelul GSM A1428 sau CDMA A1429, atunci cereti-va banii inapoi sau cereti sa va fie redus pretul deoarece acele modele nu vor functiona vreodata pe retelele 4G LTE din tara noastra si nu are rost sa platiti un pret mare pe un terminal partial functional. Magazinele online din Romania au cumparat in trecut terminale din SUA si le-au vandut aici, nu ar fi exclus ca acum sa faca la fel din moment ce acolo se vand dispozitive decodate la pret intreg, asa ca aveti foarte mare grija ce achizitionati! Din punctul meu de vedere, un iPhone 5 incompatibil cu retelele 4G LTE cu frecventa de 1800 MHz nu merita un pret umflat pentru ca are doar o parte din functionalitate si eu unul nu as da 7/800€ pe un asemenea dispozitiv.

  In concluzie, modelul GSM A1429 este cel care teoretic ar trebui sa fie compatibil cu viitoarele retele 4G LTE din Romania, acesta este recomandabil sa il cumparati din tara noastra, mai ales ca preturile vor fi “umflate” bine la inceput.