Pentru a incarca iPhone 5 timp de un an va trebui sa scoti din buzunar 0.41$, mai putin decat pentru un Samsung Galaxy S III

  Acum cateva luni de zile o companie a facut un studiu in care compara preturile anuale platite de consumatori pentru incarcarea diverselor produse electronice din case, iar iDevice-urile aveau un pret de incarcare foarte mic. Tableta iPad 3 necesita 1.36$ pentru a fi incarcata timp de un an, un iPhone 4 necesita 0.38$, iar acum aflam ca pretul anual de incarcare al unui iPhone 5 este de doar 0.41$. Pretul este infim si este chiar mai mic decat cel necesar pentru a incarca un Samsung Galaxy S III, terminalul asiaticilor costand un utilizator 0.53$ anual pentru incarcare, insa asta pentru ca are o baterie mai mare.

Even if we consider just the 170 million iPhone 5’s that are projected to be sold globally in the next year, their aggregate electricity requirements are nothing to sneeze at. The collective annual electricity consumption of the iPhone 5’s sold within 12 months will be equivalent to the annual electricity usage of 54,000 US households (roughly equivalent to the size of Cedar Rapids – the second largest city in Iowa). That’s just for one smartphone model over one year.

  Studiul a calculat pretul kilowatului/ora la 11.8 centi si desigur ca rezultatul este doar pentru a ne arata cat de putin platim pentru a incarca acest dispozitive. Interesant este totusi ca nici electronicele mari nu necesita foarte multi bani anual pentru a fi incarcate, insa mai interesant este ca un XBOX 360 consuma mai mult curent decat un PC sau un televizor banal, semn ca acolo se ascund niste componente care nu sunt chiar atat de blande cu natura.