Apple recomanda prin App Store aplicatii alternative pentru iOS 6 Maps

  Intr-o scrisoare publicata astazi de catre Apple, Tim Cook a recomandat utilizatorilor sa incerce aplicatii alternative daca nu sunt multumiti de aplicatia Maps din iOS 6, iar acum avem in App Store o categorie speciala de aplicatii pentru navigatie. Deocamdata doar in App Store SUA este afisata aceasta categorie, ea include cateva aplicatii nu foarte interesante, insa unele dintre ele sunt disponibile gratuit, deci utilizatorii nu sunt nevoiti sa investeasca alti bani pentru a le utiliza. Aplicatiile nu sunt la fel de bune precum Navigon sau iGo, insa nici vechea aplicatie Maps nu era extrem de buna.

  Puteti accesa aceasta sectiune de aplicatii urmand acest link, insa ea este disponibila doar in App Store SUA momentan. Accesand link-ul prin App Store-ul romanesc veti primi o lista cu foarte putine aplicatii.

9 COMENTARII

  1. Daca apple ar vrea sa faca niste harti care sa concureze cu google ar trebui sa lanseze un serviciu map maker alternativ google maps unde fiecare utilizator poate crea,edita o harta si a o trimite spre aprobare,nu sa sesizezi la apple o problema care nu va fi rezolvata.Oricum ,never nu va concura cu google.

  2. “insa nici vechea aplicatie Maps nu era extrem de buna”

    in curand o sa zici ca google maps era chiar naspa. noroc cu apple ca ne-a deschis ochii

  3. @Cyprian Ar fi interesant sa faca apple un sistem open de mapping avand in vedere ca sunt contractati furnizori grei din domeniu. dpv meu de vedere aplicatia face exact ce trebuie hartile in schimb trebuiesc masiv imbunatatite. Cred ca in timp lucrul asta se va rezolva iar iMaps va deveni foarte buna. Ceea ce trebuie lumea sa inteleaga este ca iMaps are in linii mari 2 componente: una pe telefon si una pe server. Componenta de pe server trebuie imbunatatita. Nu iar apararea lui Apple, INSA asa era si gMaps la inceput. Pe de alta parte iPhone nu este totul maps, right?

  4. Zaone, nu era extraordinara, dar avea pe o harta destul de completa pentru Romania, puncte de interes precum hoteluri, restaurante, locuri de vizitat, etc ce apareau cu link-uri spre site-ul lor, nr de telefon, vedere stradala. Puteai vedea o ruta de la punctul A la punctul B cu alternative de trasee, distanta in km pe diversele variante. Nu o foloseam pe drum ca sistem de navigatie, pentru asta avem Igo si Navigon, dar acasa, programam o excursie in cele mai mici amanunte, rezervam hotel si il vedeam cum arata in street view, citeam si review-uri caci existau link-uri directe pe harta…
    Unde sunt toate astea in noua aplicatie maps din IOS6?… Unde le gasesti pe acestea pe harti in Igo sau Navigon? Evident ca Igo si Navigon au POI-s, dar nu desemnate pe harta, nu poti vedea distanta dintre 2 puncte diferite de locul actual, etc…

  5. Harta celor de la google este o harta gandita si updatata multi ani la rand . Probabil ca , atunci cand google a lansat pt prima data google maps , nu era asa de bine pusa la punct ca cea a celor de la apple ( cea din ios 6) Si nu ridic in slavi pe nimeni dar eu cred ca apple sunt inca la inceput si mai au multe de invatat si mai ales de rezolvat la hartile lor. Viitorul hartilor de la apple va fi unul interesant.