Decizia includerii aplicatiei Maps in primul iPhone a fost luata cu doar cateva saptamani inaintea evenimentului de prezentare

  In luna ianuarie a anului 2007 Apple a prezentat lumii intregi terminalul iPhone, un smartphone care avea sa schimbe permanent perceptia utilizatorilor in legatura cu un asemenea dispozitiv si avea sa dea startul unei revolutii in domeniul telefoniei mobile. Acest dispozitiv continea o parte dintre functiile pe care le avem astazi in iOS, avea o aplicatie pentru navigatie, insa decizia implementarii ei a fost luata cu doar cateva saptamani inaintea evenimentului de prezentare. Steve Jobs a dorit sa arate lumii intregi cat multe oportunitati ofera ecranul tactil al iPhone, asa ca a ordonat inginerilor sai sa faca o asemenea aplicatie, a incheiat un acord cu Google si astfel iPhone 2G a avut aplicatia Maps ce functiona in baza Google Maps.

Including a maps app on the first iPhone was not even part of the company’s original plan as the phone’s unveiling approached in January 2007. Just weeks before the event, Mr. Jobs ordered a mapping app to show off the capabilities of the touch-screen device. Two engineers put together a maps app for the presentation in three weeks, said a former Apple engineer who worked on iPhone software, and who declined to be named because he did not want to speak publicly about his previous employer. The company hastily cut a deal with Google to use its map data.

  In acea perioada Eric Schmidt era CEO Google si membru al consiliului director al Apple, relatiile dintre cele doua companii erau stranse si colaborarea era logica. Acum lucrurile sunt complet diferite, Apple a renuntat la Google Maps in favoarea unei aplicatii care a suparat multi utilizatori, insa cred ca in final decizia celor din Cupertino se va dovedi a fi una buna, problema este ca va trebui sa asteptam cativa ani pana vom ajunge sa realizam acest lucru.