Apple greseste lansand aplicatia iOS 6 Maps, isi cere scuze, dar oare cat conteaza pentru tine?

  Fortata de imprejurari, compania Apple a fost “obligata” sa lanseze in iOS 6 o aplicatie Maps bazata pe un sistem propriu de cartografiere a hartilor, sistem in care avem date disponibile de la mai multi producatori de solutii de navigatie prin GPS, dar si date ale celor de la Apple. Sistemul acesta nu este nici pe departe gata de a fi oferit lumii intregi, Apple stia asta, insa probabil a crezut ca pentru utilizatori nu  va conta prea mult si desigur ca s-a inselat extrem de tare. De mai bine de o saptamana aplicatia Maps din iOS 6 este criticata intens de toata lumea, iar Tim Cook si-a cerut scuze pentru modul in care a fost ea lansata, Apple a inceput sa recomande utilizatorilor alternative si a schimbat textele pentru promovarea ei.

  Din punctul meu de vedere, atitudinea companiei este corecta si este laudabil faptul ca au avut curajul sa recunoasca o greseala importanta, ca au avut curajul sa recomande solutii alternative si ca au schimbat textele de marketing care duceau in penibil toata situatia. Asta nu scuza faptul ca Apple a lansat o aplicatie proasta, prea putin utila in majoritatea tarilor de pe glob, insa atitudinea avuta dupa recunoasterea greselii trebuie laudata. Pentru mine pasii facuti de Apple conteaza, imi dau de inteles ca lor le pasa, in principal de bani, de utilizatori intr-o anumita masura si vor rezolva problemele, iar pe viitor nu se vor mai grabi sa lanseze produse care nu sunt inca gata pentru a fi distribuite. Asta nu ii scuza pentru graba, dar daca nu spuneau nimic si continuau sa promoveze aplicatia faceau mult mai rau.

  Pentru voi a contat in vreun fel atitudinea companiei Apple si scrisoarea deschisa a lui Tim Cook? A schimbat in vreun fel modul in care priviti compania?