Samsung ataca iPhone 5 in instanta, reuseste sa ridice interdictia de vanzare a Samsung Galaxy Tab 10.1 in SUA

  Inaintea lansarii iPhone 5, cei de la Samsung au anuntat ca vor include dispozitivul in procesele deschise deja impotriva companiei Apple si acest lucru s-a intamplat in cursul noptii trecute. Cei de la Samsung nu specifica exact de ce considera ca iPhone 5 le incalca brevetele de inventie, insa afirma ca au introdus o noua cerere de chemare in judecata la o instanta din SUA. Pana acum reprezentanti ai Samsung au afirmat neoficial ca iPhone 5 va fi atacat deoarece se crede ca incalca anumite brevete de inventie pentru tehnologii 4G si presupun ca asta are la baza acest proces, insa sansele ca el sa aiba succes sunt mici deoarece Apple achizitioneaza componente de la Qualcomm cu tot cu licenta pentru tehnologiile folosite in ele.

Samsung Electronics said on Tuesday that it filed a new lawsuit against Apple Inc in a U.S. court, contending the iPhone 5 infringed on Samsung’s patents.

In a statement, Samsung said: “…we have little choice but to take the steps necessary to protect our innovations and intellectual property rights.”

  In alta ordine de idei, cei de la Samsung au reusit sa convinga un judecator american sa ridice interdictia de vanzare a Samsung Galaxy Tab 10.1 in SUA. Decizia judecatoarei avand la baza procesul dintre Samsung si Apple, proces castigat de companie cu ajutorul unor pretentii care nu sustineau motivele in baza carora Samsung Galaxy Tab 10.1 a fost scoasa din vanzare in SUA. Practic juriul acelui proces nu a descoperit vreo incalcare a brevetelor de inventie a iPad care sa fie la baza scoaterii Galaxy Tab-ului din vanzare, asa ca judecatoarea a anulat interdictia.

  Problema pentru Samsung este ca pentru Galaxy Tab 10.1 s-a dovedit incalcarea altor brevete de inventie ale Apple, iar in decembrie va exista o noua audiere intr-o cerere facuta de compania din Cupertino, iar atunci tableta ar putea fi scoasa din nou din vanzare.