Apple intentioneaza sa dezvolte un sistem de citire a amprentelor ce va fi utilizat intr-un sistem de plati prin NFC

  Cu doar cateva luni in urma, Apple initia o procedura de achizitie a Authentec, o companie specializata pe dezvoltarea de solutii de securitate, inclusiv un sistem de citire a amprentelor. Apple nu a finalizat inca acea procedura, iar acum este interesata sa incheie o colaborare cu MicroLatch, o companie australiana care dezvolta acelasi tip de sisteme de recunoastere a amprentelor. Apple ar intentiona sa foloseasca aceasta tehnologie intr-un sistem de plati prin intermediul NFC-ului, insa desigur ca si iOS-ul ar putea beneficia de pe urma sa.

Mr Murray said the company had an agreement with the notoriously secretive Apple to develop fingerprint technology for use in near-field communications applications. Microlatch has patented fingerprint identification technology that meets banking security standards without the need for central processing or storage; a process Mr Murray described as “self-registering”.

  Multa lume astepta ca iPhone 5 sa poata reucnoaste amprente, nu stiu cine le-a dat ideea asta, insa suntem inca departe de a utiliza un asemenea sistem cu succes in smartphone-uri. Apple pare sa faca primii pasi spre implementarea sa, insa deocamdata compania pare interesata sa ofere o solutie pentru plati mobile si nu una prin care sa ne putem juca cu iOS-ul. Probabil in cativa ani acest gen de sisteme vor fi disponibile in toate terminalele mobile, insa deocamdata cred ca toti producatorii cauta cea mai eficienta solutie de implementare a sa si desigur ii cauta o utilitate adevarata.

2 COMENTARII