iPhone 5 si enervanta problema a aplicatiei camera

  Aseara am fost pentru prima oara pe National Arena si am dorit sa surprind in cateva poze “mandria” nationala a tarii noastre. Problema este ca in momentul in care am indreptat camera spre stadion, si nu numai, a aparut in cadru anormalul efect violet pe care cei de la Apple il considera a fi normal atunci cand inregistrezi poze si ai o sursa puternica de lumina in cadru. Ei bine, nu stiu pe unde fac inginerii Apple poze, insa daca ieseau o data in oras si faceau poze la un obiectiv iluminat, nu neaparat cu lumina puternica, realizau ca acea camera din iPhone 5, sau software-ul, nu functioneaza bine.

  Nu spun ca as fi mare fotograf, insa cand faci o poza de genul celei de mai sus, nu te astepti ca prin colturi sa ai diverse culori, iar acelasi lucru s-a intamplat si in cazul pozelor facute persoanelor cu care am mers. Nu stiu cine a parasit limitele normalului la Apple de considera ca asemenea lucruri sunt normale pentru o camera, vechile iPhone-uri nu prezinta aceleasi efecte in aceleasi conditii si nici camerele nu fac poze la fel de nereusite. Daca nu faci poze de genul acesta, iPhone 5 se descurca bine, daca mergi undeva seara, sau chiar ziua, si incerci sa surprinzi momentul, s-ar putea sa ai cateva pete violet pe la colturi, iar cand ajungi acasa realizezi ca pozele sunt stricate. Uneori nici macar nu observi petele de pe margini, alteori le observi si mai schimbi orientare dispozitivului pentru ca ele sa dispara, insa sper ca Apple sa rezolve problema in urmatoarele loturi de iPhone-uri.

  Nu stiu daca resellerii nostri sau magazinele online vor schimba iPhone-urile care manifesta aceasta problema, insa Apple ar trebui sa o faca.