iPhone 5 – cand va fi lansat oficial in Romania?

  In ultimele zile am fost intrebat in mod constant cand va ajunge iPhone 5 in Romania la operatorii de telefonie mobila, la ce pret il veti putea achizitionat, etc. S-a speculat ca pe 19 octombrie ar urma sa aiba loc lansarea oficiala, insa aceasta data a fost oferita intr-un moment in care nici Apple nu avea o data oficiala de lansare pentru Romania, insa asta nu inseamna ca informatia este gresita, Apple putand sa o aleaga in orice moment. Indiferent care va fi data de lansare a iPhone 5 in Romania, vom afla intai de la echipa de PR a Apple si apoi de la operatorii de telefonie mobila, acelasi lucru intamplandu-se si anul trecut.

  Dupa ce Apple va face anuntul oficial, operatorii vor face acelasi lucru si vor face pagini speciale in care vor lista iPhone 5 ca fiind disponibil pentru precomanda. In ziua lansarii vor fi anuntate si abonamentele in baza carora veti putea achizitiona terminalul, plus preturile pentru fiecare abonament in parte. iPhone 5 NU a fost oficial lansat in Romania, desi unele magazine online spun acest lucru, terminalul va fi disponibil oficial cand operatorii il vor lansa. Sansele ca iPhone 5 sa poata fi achizitionat la pret intreg la operatori sunt foarte mici, cel putin la inceput, deoarece stocurile vor fi “subtiri”, iar daca vreti sa cumparati unul, ar fi bine sa faceti o precomanda cand se deschid paginile speciale.

  Bonus va spun ca saptamana viitoare unele magazine online ar trebui sa il includa in propria oferta, insa e putin probabil ca ele sa aiba stocuri suficiente pentru a suplini cererea de pe piata.

36 COMENTARII

  1. Salut! Iti urmaresc blogul de vreun an jumate dar e prima data cand scriu. Am si eu o mare dilema iPhone 5 alb sau negru? N-as fi scris aici dar in alta parte nu am gasit lamuriri! Ti-am citit toate comentariile despre iPhone 5, despre faptul ca cel negru se zgarie si se vede urat. Mie imi place iPhone-ul negru dar n-as vrea sa iau unul si sa se zgarie in prima luna, mai ales ca nu prea am grija de el! Astept un sfat!

  2. KOYOS îl are ptr. prezentare si îl va comercializa de săptămâna viitoare . Are ~600 precomenzi dar importul este mai mare .

  3. da pretul este cam foarte mare la KOYOS si la restul …… nejustificat (specula) ……….. de la 2500 pana la 3300 este enorm de mult pentru un telefon

  4. dragos si la ce bani il aduci tu pe 15? eu unu sunt inscris pe toate siteurile cu precomenzi…cine mi-l aduce primu pe ala il iau… daca mai aveti ideei de unde se mai poate achizitiona …le astept

  5. tocmai am urmarit niste siteuri si majoritatea zic ca deabia in decembrie o sa fie lansarea oficiala in romania ? 🙁 sa fie asa oare ?

  6. si ebayu ar mai fi o varianta dupa uk , dar si acolo s-au epuizat stocurile si fara 600…640 lire nu il poti cumpara cel de 16 gb

  7. Urmeaza sa semnez un contract de business cu Vodafone si penrsoana care a facut oferta mi-a comunicat ca iphone 5 este in teste la ei.

  8. prelungesc eu 2abonamente la cosmote cine doreste unul la pret 3000 garantie factura sau poate veni cu mine la sfarsitul lunii cand prelungesc contractele si-l ridica atunci cu mine salutari la toti

  9. Si Orange il are de la inceputul saptamanii, doar il testeaza.
    PS: Vali, nu cred ca avea rost sa le faci reclama la coiosi, cu 300 ron bani inainte, nu cred ca au nici macar 60 de precomenzi. Asta e jecmaneala de la bisnitari online.

  10. Zaone am o intrebare, si raspunsu se afla la un post mai vechi de-al tau dar nu am timp sa caut.. Vreau sa comand iPhone-ul pe internet si as dorii sa stiu ce model au (CDMAXXX) ceva de genu spuneai tu sa alegem ca sa fie compatibil cu retelele din romania etc.
    Multumesc, astept un raspuns si cred ca o sa fie folositor si pentru altii!

  11. Nu se stie sigur daca pe data de 12.10 o sa fie in stoc la evomag i5, dar pot sa va spun atat, au 4 i5, nu spre vanzare din pacate.

  12. Cel mai bine e sa-l cumperi fizic decat sa-l comanzi pe net, astfel il schimbi pe loc in caz ca e zgaraiat. Mie mi-a mers cu toate ca ma asteptam sa aiba ceva, in afara de problema cu camera nu are nimic. Insa de pe eBay sa il iei, ca apoi sa-l intorci… prea multi nervi si timp pierdut. Mai bine asteptati sa apara in magazine/operatori la preturi rezonabile.

  13. Zaone, atunci cand ai precizat ca :

    Bonus va spun ca saptamana viitoare unele ‘magazine online’ ar trebui sa il includa in propria oferta, insa e putin probabil ca ele sa aiba stocuri suficiente pentru a suplini cererea de pe piata.

    Prin Magazine Online te refereai la la magazine precum emag evomag sau Orange, Vodafone ?

    Multumesc.

  14. Cineva, care se ocupă tot de apple, mi-a zis să aștept până în decembrie și că pot să uit faza cu 12 – 19 octombrie. Aici pe site, scrie exact inversul. Mă poate lămuri cineva, vă rog???