Apple descrie intr-un document modalitatea corecta de a face poze cu iPhone 5 pentru a evita efectul de halou

  Stiti deja ca iPhone 5 are o problema cu a sa camera, stiti ca daca faceti poze in care apar diverse surse de lumina, exista posibilitatea de pe marginile pozei sa vedeti niste pete violet, precum in imaginea de mai sus. Apple a spus deja ca noi nu orientam corect camera cand facem poze, iar acum compania a facut chiar si un document de suport pe propriul website, acolo explicandu-ne cum trebuie tinuta corect un iPhone 5 pentru a evita afisarea acestui efect. Practic Apple ne spune ca daca intampinam o asemenea problema, ar trebui sa orientam iPhone-ul in diferite unghiuri pana in momentul in care reusim sa facem poza fara acel efect.

Most small cameras, including those in every generation of iPhone, may exhibit some form of flare at the edge of the frame when capturing an image with out-of-scene light sources. This can happen when a light source is positioned at an angle (usually just outside the field of view) so that it causes a reflection off the surfaces inside the camera module and onto the camera sensor. Moving the camera slightly to change the position at which the bright light is entering the lens, or shielding the lens with your hand, should minimize or eliminate the effect.

  Din punctul meu de vedere atitudinea celor de la Apple nu este corecta, nu cred ca utilizatorii trebuie acuzati ca nu stiu sa faca poze, cand se vede destul de clar ca problema este la produs. Acest nou document de suport ma face sa cred ca Apple va refuza sa primeasca in garantie terminalele iPhone 5 doar in baza acestei probleme, insa mai multe vom afla in viitor. Acestea fiind spuse, iar nu tinem iPhone-urile corect si asta imi aminteste de “era Steve Jobs”. Partea buna este ca doar anumite terminale din primul lor produs sunt afectate, deci sunt sanse mici ca voi sa cumparati unul cu aceeasi problema cand dispozitivul va fi oficial lansat in Romania.