Apple poate ajuta guvernul sa iti blocheze temporar telefonul mobil (Video)

[youtube]http://youtu.be/JEy2u2n_XTQ[/youtube]

  V-am vorbit acum cateva saptamani despre un brevet de inventie inregistrat companiei Apple, acel brevet permitand blocarea temporara a unor functii ale iDevice-urilor, ori a intregii functionalita, in momentul in care ajungem in diverse locatii. In baza acelui brevet a fost facut clipul video de mai sus in care un editor al ZDNet spune ca Apple poate permite guvernelor din lumea intreaga sa blocheze termporar telefoanele mobile cu ajutorul acestui brevet de inventie. Desi in teorie acest lucru este adevarat, tehnologia trebuie implementata de catre producatori in toate telefoanele mobile, altfel doar iDevice-urile ar fi afectate.

The patent notes that “Covert police or government operations may require complete “blackout” conditions” — which essentially gives police a “kill switch” they can flip prior to conducting an operations.

  Desi acum putini se gandesc sa implementeze asemenea functii in terminalele mobile, daca tensiunile dintre populatie si guverne vor continua sa creasca in anii urmatori, exista posibilitatea ca toate dispozitivele noastre sa vina cu aceasta tehnologie. In SUA problema implementarii unei asemenea tehnologii are implicatii adanci, acolo oamenii aparandu-si drepturile garantate de constitutie, probabil acelasi lucru il fac si alti cetateni ai tarilor civilizate, insa nu stiu daca in tari precum Romania situatia este identica.