Apple lucreaza la rezolvarea problemelor care cauzeaza aparitia de linii intermitente pe tastatura iPhone 5 (Video)

[youtube]http://youtu.be/BJobxmLXiHo[/youtube]

  La scurt timp dupa lansarea iPhone 5 am scris acest articol in care va spuneam ca unii posesori ai acestui dispozitiv reclamau aparitia unor linii intermitente si “artefacte” pe tastatura dispozitivului. Desigur ca problema era deranjanta, unii probabil si-au schimbat terminalele, altii le-au tinut, indiferent care ar fi situatia, este clar ca Apple lucreaza la rezolvarea ei. Desi Apple investigheaza problema, cei de la TNW au doua teorii care explica de ce apar pe ecran aceste probleme si niciuna nu are la baza vreo problema a ecranului terminalului iPhone 5, ci probleme cu iOS 6.

  Incepem intai cu artefactele care apar doar pe anumite elemente grafice ale tastaturii sau ale altor aplicatii, si din moment ce ele nu apar incontinuu pe ecran, este clar ca problema nu are legatura directa cu el, ci cu software-ul instalat in el. Teoria din spatele aparitiei acestor artefacte are legatura cu niste elemente grafice corupte care sunt afisate gresit de catre iOS, iar acest lucru ar putea fi adevarat, avand in vedere ca problema nu apare oriunde. Pare plauzibila explicatia conform careia iOS 6 ar avea anumite elemente grafice corupte si cand incerca sa le afiseze, afiseaza in schimb acele artefacte, iar un update al sistemului de operare ar putea rezolva problema. Legatura directa dintre iOS si procesorul grafic ar sta la baza citirii gresite a elementelor grafice si ramane de vazut daca ea poate fi corectata de catre Apple sau nu.

[youtube]http://youtu.be/FeSoRvMLgTs[/youtube]

  Cea de-a doua problema are legatura cu aparitia unor linii intermitente pe tastatura si aici lucrurile sunt ceva mai complicate. In iOS 6 Apple a facut niste modificari importante si daca pana in prezent Springboard-ul incarca tastatura si casuta de text pentru introducerea parolelor, incepand din septembrie lucrurile s-au schimbat. Vechea metoda era ineficienta, Apple o folosea pentru ca nu avea alternative, insa in iOS 6 a separat acele doua elemente in doua servicii si acest lucru ar putea genera aparitia liniilor intermitente pe tastatura. Avand in vedere ca Springboard-ul incarca tastatura, iar alt serviciu casuta de introducere a parolelor, acele linii intermitente ar fi afisate tot din cauza unor erori de programare a sistemului, iar un software update ar trebui sa rezolve problema fara prea mult efort.

  Pe forumurile Apple utilizatorii ar fi confirmat ca Apple stie despre existenta problemelor si ca un software update ar urma sa le rezolve, insa ramane de vazut cand va fi el disponibil.