ultrasn0w fixer for iOS 6 promite sa faca ultrasn0w compatibil cu iOS 6, decodeaza terminalele iPhone 3GS si iPhone 4

  Ieri Dev Team a lansat o noua versiune a redsn0w care aduce foarte multe noutati si posibilitatea de a face restore, downgrade si jailbreak pe iOS 6 fara prea mult efort. Din pacate tot ieri Dev Team a anuntat ca ultrasn0w nu este compatibil cu iOS 6, deci toti cei care faceau update la cea mai recenta versiune a iOS, nu puteau folosi acest program pentru a isi decoda terminalele, asta doar daca aveau un baseband decodabil prin el. Din fericire in doar o zi un hacker a reusit sa faca ultrasn0w compatibil cu iOS 6 prin intermediul ultrasn0w fixer for iOS 6, acesta fiind un patch care se instaleaza pe langa ultrasn0w si NU extinde compatibilitatea cu baseband-uri nedecodabile pana in prezent.

  ultrasn0w decodeaza urmatoarele baseband-uri, indiferent pe ce versiune a iOS il folositi :

  • 01.59.00 – iPhone 4;
  • 04.26.08 – iPhone 3GS;
  • 05.11.07 – iPhone 3GS;
  • 05.12.01 – iPhone 3GS;
  • 05.13.04 – iPhone 3GS;
  • 06.15.00 – iPhone 3GS;

  Pentru a face update la iOS 6 unui iPhone 3GS sau iPhone 4, acestea fiind ultimele 2 iPhone-uri compatibile cu ultrasn0w, trebuie sa urmati acest tutorial, cu mentiunea ca in Windows nu puteti folosi deocamdata totul deoarece redsn0w 0.9.15 beta 1 are un bug care impiedica procedura de restore. Daca totusi ati instalat iOS 6 pastrandu-va baseband-ul intact, atunci iata cum puteti instala si utiliza ultrasn0w pe iPhone-urile voastre :

  • Faceti jailbreak pe iOS 6, deschideti Cydia, mergeti in meniul de adaugare a surselor si adaugati sursa http://repo.iparelhos.com.
  • Accesati respectiva sursa si in ea veti avea doar pachetul ultrasn0w fixer for iOS 6 pe care va trebui sa il instalati.
  • Dupa instalarea acestui patch, instalati si ultrasn0w, resetati terminalul, iar la repornire ar trebui sa aveti dispozitivul decodat.

  Procedura functioneaza doar daca instalati fixer-ul inaintea ultrasn0w-ului si doar daca resetati terminalul dupa aceea. Daca aveti un baseband ce are o alta valoare fata de cele mentionate in acest articol, atunci va pierdeti timpul fara rost. Nu am incercat acest patch pentru ca nu detin terminale codate, insa teoretic ar trebui sa functioneze.