FBI-ul avertizeaza posesorii de terminale Android in legatura cu malware-ul existent pe internet

  Acum doar cateva zile FBI-ul a publicat un raport in care avertizeaza posesorii de terminale Android in legatura cu pericolele care ii intampina atunci cand navigheaza pe internet de pe propriul terminal mobil. Cei de la FBI prezinta doar doua tipuri de malware in raport, spun ca ele pot fura date din terminalele mobile fara prea mult efort si le recomanda posesorilor de terminale Android sa aiba foarte mare grija cum isi folosesc dispozitivele. Raportul celor de la FBI este doar un semnal de alarma tras asupra problemelor pe care le are platforma Android, o platforma in care utilizatorii nu au, din pacate, siguranta ca pot naviga pe internet fara a fi, fara voia lor, exploatati de catre hackeri.

The IC3 has been made aware of various malware attacking Android operating systems for mobile devices. Some of the latest known versions of this type of malware are Loozfon and FinFisher. Loozfon is an information-stealing piece of malware. Criminals use different variants to lure the victims. One version is a work-at-home opportunity that promises a profitable payday just for sending out email. A link within these advertisements leads to a website that is designed to push Loozfon on the user’s device. The malicious application steals contact details from the user’s address book and the infected device’s phone number.

  Din aceasta privinta, Android-ul este asemanator Windows-ului, ambele sisteme de operare necesitand protejare prin intermediul unui software antivirus si anti-adware, asta in eventualitatea in care utilizatorilor le pasa de ceea ce se intampla in propriile produse. Google a promovat intotdeauna sistemele deschise, acesta este un efect negativ al acestui gen de politici, iar toti cei care isi achizitioneaza asemenea terminale accepta existenta lor.

13 COMENTARII

  1. din ce am vazut eu exista in google play soft anti virus. nu stiu cum functioneaza – daca doar scaneaza fisiere cand le spui tu sau mentin protectie activa – dar presupun ca daca mentin protectie activa atunci mananca ceva resurse..

  2. Banuiesc ca o consecinta a numarului mare de malware pe windows si android este si faptul ca un numar foarte mare de utilizatori le folosesc, comparativ cu os lion sau ios.

  3. asta e din cauza google , problema cu aplicatiile malware …. eu as prefera ca in app store sau google play sa existe 150.000 de aplicatii serioase decat 600.000 de balarii , as face verificare la sange la fiecare aplicatie si nu as aproba-o decat atunci cand as fi convins ca face doar ce spune …. ca mai apar scapari e una dar sa aprobi toate aberatiile de aplicatii e altceva

  4. Mi se pare normal ca indiferent de faptul ca platesti sau nu o aplicatie sa fii atent la comentariile celor care au luat aplicatia si la scorul aplicatiei din store.Eu unul nu am luat niciodata o aplicatie daca nu a avut o majoritate de comentarii pozitive si un scor peste 4 stele.E la fel ca si cumparatul de pe ebay,te uiti la feedback.La fel de important e si un antivirus instalat pe tel,pana la urma urmei e un computer de buzunar,nu?Eu am AVG,e gratis in google play si isi face treaba bine;ai optiunea de a deschide avg-ul si de a scana toate aplicatiile din tel sau de al seta sa scaneze automat la orice instalare + scanare sd card,scanare mesaje text si scanare site-uri web in timp real.

  5. Aici nu e vorba doar de aplicatii, e vorba si de un simplu link accesat din email care iti infecteaza sistemul de operare. Nu toti virusii, nu tot malware-ul sunt ascunsi in aplicatii.

  6. Inteleg ca pe iphone riscul e mai mic. Cum se poate asta? Ma refer la accesarea unui link, nu la app din magazin, dpadv e clara diferenta. Cum de iphone e mult mai sigur?

  7. Da,corect la aplicatii inteleg pt ca apple store este un sistem inchis verificat de Apple,nu ca google play unde fiecare developer poate posta aplicatii,unele poate cu virusi.
    Edit : Tocmai am cautat pe net informatii despre mallware pe iphone…aceeasi poveste apple store mai bine pus la punct,desi au fost cazuri se pare de virusi pe iphone,datorita unor aplicatii ce au reusit sa treaca cumva neobservate in store.Despre protectia la mallware din afara applestore ,iphone-ul se pare e la fel de expus.
    Pana la urma urmei e un sistem de operare,nu?
    Eram curios Zaone,atat,pt ca articolul se refera doar la android…

  8. @john mi se pare normal ca indiferent daca platesc sau nu cineva (google sau apple) sa raspunda pt ce aplicatii sunt acolo …. nu vreau sa imi pun antivirus ca sa imi consume bateria , in plus eu ma refer in general nu neaparat la virusi , sunt aplicatii care au scor de peste 4 care sunt niste porcarii si cred ca la fel ca si pe amazon scorul poate fi si diferit de realitate , influentat

  9. Scorul mie cel putin imi indica ca aplicatia e safe,cel putin asta e logica,ca din 10000,100000 ,sau 1mil de useri care au descarcat aplicatia sa zicem jumate din ei ar fi spus ca e virusata.E logica mea…dar binenteles ca nu e 100% sigura.Comentariile altora cum ca aplicatia e buna,nu inseamna neaparat ca e si pe gustul meu,asta e clar,de aia prefer aplicatii gratuite sau cumpar doar aplicatii pe care le stiu de bune de la altii sau macar incercate de mine (ma refer la aplicatii care au trial gratuit si la alea care sunt in variante lite si apoi pro).
    Antivirusul consuma nesemnificativ,nu sunt genul care inchide toate aplicatiile,wifi,luminozitate la minim ,doar pt a tine bateria mai mult.Mi-am luat tel sa il folosesc nu sa-l tin in stand by si sa il deschid doar la nevoie.Fara nici o aluzie 🙂

  10. tu ai dreptate intr-un fel , telefonul il folosesc dar asta nu inseamna sa consum bateria aiurea cu nu stiu ce antivirus ca nu sunt in stare google sa faca un app store serios …. problema nu e neaparat de aplicatii virusate , eu am o problema si cu aplicatii care au scor mare sunt ok functioneaza ok dar cand te uiti la permisiuni vezi ca au acces la lucruri de care nu au neaparata nevoie , de ex de ce are sa zicem un media player acces la agenda sau la apeluri si sunt destule exemple