iOS 6 – situatia jailbreak-ului

  Weekend-ul trecut Dev Team a lansat o versiune foarte importanta a redsn0w care aduce posesorilor de iDevice-uri posibilitatea de a face re-restore la iOS 5, posibilitatea de a face mult mai usor downgrade de la iOS 6 si posibilitatea de a face update, jailbreak si hacktivare la iOS 6 fara a actualiza baseband-ul. Din pacate situatia nu este fericita pentru toti utilizatorii, redsn0w functionand pe iOS 6 in baza unor exploit-uri vechi, insa hackerii lucreaza la dezvoltarea unei solutii de untethered jailbreak si o vor lansa cat se poate de curand.

  Pana atunci, cred ca multi dintre voi sunt interesati sa afle daca si cum pot face jailbreak pentru iOS 6, iar articolul acesta va explica totul. Voi lua in calcul DOAR iDevice-urile care pot instala iOS 6, iar daca terminalul vostru nu se afla in lista, atunci el nu poate instala iOS 6.

  1. iPhone 3GS – puteti face untethered jailbreak daca aveti bootrom vechi sau tethered jailbreak daca aveti bootrom nou, tutorialul acesta fiindu-va de ajutor. Puteti face si update fara a actualiza baseband-ul, acest tutorial fiindu-va de folos, insa cu mentiunea ca pe Windows nu il puteti utiliza.
  2. iPhone 4 – puteti face tethered jailbreak , tutorialul acesta fiindu-va de ajutor. Puteti face si update fara a actualiza baseband-ul, acest tutorial fiindu-va de folos, insa cu mentiunea ca pe Windows nu il puteti utiliza.
  3. iPhone 4S – nu puteti face jailbreak, nu puteti instala iOS 6 pastrand baseband-ul intact.
  4. iPhone 5 – nu exista deocamdata o solutie de jailbreak.
  5. iPad 2 (indiferent de model) – nu exista deocamdata o solutie de jailbreak.
  6. iPad 3 – nu exista deocamdata o solutie de jailbreak.
  7. iPod Touch 4G – puteti face tethered jailbreak , tutorialul acesta fiindu-va de ajutor.
  8. iPod Touch 5G – nu exista deocamdata o solutie de jailbreak.

  Probabil luna viitoare, sau cel tarziu in decembrie, vom avea o solutie de untethered jailbreak pentru toate iDevice-urile, insa pana atunci trebuie sa aveti rabdare.