Samsung nu va mai furniza ecrane LCD pentru Apple din cauza profitului mic

  Pana anul acesta Samsung era unul dintre principalii parteneri Apple in ceea ce priveste furnizarea de ecrane LCD pentru iDevice-uri, insa incepand cu iPhone 5 compania americana s-a orientat catre alti parteneri. Desi intre cele doua companii exista o lunga disputa si numeroase procese deschise in lumea intreaga, cei de la Samsung spun ca ruptura aceasta are legatura cu banii pe care Apple i-ar plati pentru ecranele LCD. Samsung sustine ca nu mai poate furniza ecrane LCD la preturi mici pentru Apple, cei din Cupertino asteptandu-se sa primeasca reduceti substantiale la comenzile mari, lucru pe care Samsung nu doreste sa il mai faca.

We are unable to supply our flat-screens to Apple with huge price discounts. Samsung has already cut our portion of shipments to Apple and next year we will stop shipping displays. But Samsung shipped less than 3 million to Apple during the third quarter of this year and we expect the quarterly shipment in the fourth quarter to fall to some 1.5 million. Although we are losing Apple business, Samsung looks safe as we found the right alternatives — Amazon and Samsung Electronics’ handset division.

  De cateva luni de zile Apple a inceput sa reduca numarul de ecrane LCD comandate de la Samsung, coreenii se asteptau ca aceasta ruptura sa aiba loc mai devreme sau mai tarziu, iar incepand de anul viitor contractul dintre cele doua companii va deveni istorie. In lumina scandalurilor din ultimii ani era normal ca Samsung si Apple sa inceteze colaborarile, iar pana in 2014 cred ca Samsung va fi inlaturata complet din procesul de productie de componente pentru iDevice-uri.