Apple prezinta iPad Mini!

  Daca ati asteptat o tableta iPad Mini in aceasta seara, ei bine va spun ca Apple a prezentat noua sa tableta impreuna cu iPad 4. Noua tableta iPad Mini are un ecran cu diagonala de 7.9 inch, este cu 53% mai usoara decat actualele tablete iPad, are doar 7.2 mm grosime(exact cat iPod Touch 4G), pastreaza rezolutia 1024 x 768 a iPad 1/2, deci toate aplicatiile voastre vor functiona fara a fi modificate pe noua tableta. Cei de la Apple spun ca iPad Mini est ela fel de subtire precum un creion si la fel de usoara precum un caiet, lucruri care vor fi verificate in viitor.

  Continuand prezentarea iPad Mini, cei de la Apple au facut o comparatie cu Google Nexus 7, spunand ca ecranul mai mare ofera cu 35% pana la 49% mai mult spatiu pentru vizionarea paginilor web sau a oricarui gen de continut. iPad Mini este desigur mai subtire si mai usoara decat produsele concurentilor Android, iar Apple nu a uitat sa aduca in discutie si problemele aplicatiilor Android care nu sunt special concepute pentru a rula pe tablete.

  iPad Mini are un procesor dual-core A5, la fel ca iPad 2, are camera FaceTime HD mai buna decat cea din iPad 2, are o camera iSight de 5 megapixeli, la fel ca in iPad 3, este compatibila cu retelele 4G LTE din iPhone 5, are un chip Wi-Fi mai rapid, are port lightning, are autonomie de 10 ore si cam atat. Tableta are o husa Smart Cover special conceputa pentru a functiona cu ea, iar Apple o va vinde probabil la pretul de 29$.

  In ceea ce priveste preturile, versiunea Wi-Fi Only a iPad Mini urmand a costa 329$, iar versiunea 4G este cu doar 100$ mai scumpa si va costa 429$. Versiunea Wi-Fi Only a iPad mini va fi disponibila din data de 2 noiembrie, Romania intrand in primul val de lansari! Includem aici si tableta iPad 4, care va fi lansata si in Romania chiar din primul val.