Apple inca stie sa ne uimeasca, dar nu intr-un mod placut

  Doua lucruri m-au uimit la conferinta Apple de aseara, despre unul voi vorbi mai tarziu, insa al doilea are legatura cu noua versiune a tabletei iPad. Ma asteptam sa vad o versiune usor imbunatatita a iPad 3, insa nu ma asteptam sa vad A6x-ul implementat atat de repede in iPad, nu ma asteptam ca Apple sa o prezinte ca fiind versiunea a patra si nu ma asteptam ca Apple sa dea atat de rapid uitarii tableta iPad 3. Desi Apple ar putea schimba tabletele iPad 3 cumparate in ultimele 30 de zile cu tablete iPad 4, cei care au achizitionat iPad 3 acum 2 luni gandindu-se ca pana anul viitor vor fi in atentia Apple, s-au inselat.

  iPad 4 aduce imbunatatiri importante doar in ceea ce priveste performantele, si ele erau fara discutie necesare, insa problema este ca trecerea iPad 3 pe plan secund ne va afecta cel mai mult in iOS. De obicei Apple acorda atentie mare produselor principale, produsele secundare neprimind toate functiile noi ale unui iOS, iar cei care au acum iPad 3 se pot impaca deja cu acest gand. Prin anuntarea lansarii iPad 4 Apple si-a cam batut joc de multi utilizatori, pe de o parte este de inteles incercarea de a standardiza Lightning-ul si de a imbunatati performantele iPad 3, dar si de a ii rezolva problemele, insa din punctul meu de vedere Apple a gresit foarte mult lansand acest produs acum. Apple a renuntat si la o foarte mare parte din publicitatea pe care urma sa o primeasca in urmatoarele luni, deoarece in martie exista sanse extrem de mici sa vedem o alta tableta iPad, asta daca Apple chiar nu intentioneaza sa isi bata complet joc de clientii sai.

  In final Apple a adus pe piata cateva produse noi, ele se vor vinde extrem de bine in perioada sarbatorilor, insa multa lume va ramane cu un gust amar. Partea buna este ca Apple a reusit sa tina un secret.