Romania conteaza pentru Apple doar cand vine vorba despre tableta iPad

  V-am spus ca doua lucruri m-au uimit la conferinta Apple de aseara, primul a fost prezentarea iPad 4, iar cel de-al doilea a fost includerea Romaniei in lista tarilor in care cele doua tablete vor ajunge in primul val de lansari. Este adevarat ca lista nu este scurta, insa trebuie sa remarcam faptul ca Apple ne acorda o importanta tot mai mare, insa numai in ceea ce priveste tableta iPad. In martie iPad 3 a ajuns in Romania in al doilea val de lansari, la doar doua saptamani de la lansarea oficiala, iar acum iPad Mini si iPad 4 vor fi disponibile in tara noastra din 2 noiembrie, zi in care tableta se lanseaza in SUA si alte cateva zeci de tari de pe glob.

  Aceasta situatie este paradoxala deoarece a trecut mai bine de o luna de la lansarea iPhone 5 si dispozitivul inca nu este disponibil oficial in tara noastra, dar iPad Mini si iPad 4, doua produse prezentate ieri, ar putea ajunge inaintea sa. Desi mi s-a spus ca iPhone 5 ar urma sa ajunga pe 2 noiembrie la operatorii romani, imi vine greu sa cred ca Apple va lansa simultan 3 produse in tara noastra, asa ca va prezint data cu o mare, mare retinere. Lasand la o parte iPhone 5, as tinde sa cred ca Apple vinde in Romania mai multe tablete iPad decat terminale iPhone din moment ce ne acorda o atat de mare importanta cand vine vorba de acest produs, insa in lipsa unor cifre oficiale nu putem decat sa ghicim ce se vinde mai bine.

  In concluzie, vineri(26 octombrie 2012) ar trebui sa puteti precomanda tableta iPad de la resellerii de produse Apple din Romania, pe data de 2 noiembrie ar trebui sa primiti versiunile Wi-Fi Only care ar trebui sa ajunga si in magazine, iar pe 16 noiembrie ar trebui sa ajunga si versiunile compatibile cu retelele 3G/4G LTE.