Apple creste pretul minim al unei aplicatii la valoarea de 0.89€, creste si restul preturilor

  Pentru ca lacomia este mare si oamenii trebuie sa plateasca, Apple a decis sa modifice pretul minim al unei aplicatii din App Store, crescandu-i valoarea de la 0.79€ la 0.89€. Modificarea a avut loc in cursul noptii trecute in multe tari europene si la mijloc ar putea fi o crestere a comisionului incasat de catre Apple. Daca in trecut compania prelua 30% comision de la dezvoltatori, acum ea preia 40 sau 41% comision pentru achizitii, iar modificarea pretului vine ca o masura de a “proteja” dezvoltatorii si a nu le genera pierderi.

  Desigur ca in calcul poate fi luat si faptul ca la nivel global euro si-a cam pierdut din putere si taxele sunt tot mai mari in diversele tari europene, insa asta conteaza mai putin acum. Toate preturile de baza ale aplicatiilor au crescut simtitor, in lista de mai sus aveti noile preturi si acum veti sti cat aveti de platit pentru aplicatii. Din pacate in anumite cazuri cresterile sunt semnificative si probabil aceasta modificare va genera o scadere in intentia de cumparare a celor care folosesc iDevice-urile companiei Apple.

26 COMENTARII

  1. Doua prostii in aceeasi saptamana (ipad mini, care mai este si foarte scump si majorarea asta). Pacat. Lacomia nu duce in directia buna niciodata. Probabil ca si Apple o sa constate asta dupa ceva vreme.

  2. Urat dupa ce anunta profit de 8,2 miliarde pe Q4 acum maresc si preturile probabil vroiau profit de 20 miliarde pe Q4… Orice imperiu sa dus urmeaza si apple

  3. Mai. Macar de cealalta parte avem un trial de 24 de ore. In fine. Nu asta ma deranjeaza, pt ca am fost obisnuit asa de la inceput, dar in ultima vreme, Apple mi-a lasat sensatia cum ca sunt luat de prost. Sigur. Apple este o corporatie. Pt ei suntem cifre, bani and so on, dar macar au lasat senzatia ca noi contam pt ei, ca au grija de noi. Cel putin asa se diferentia Apple de celalate corporatii.

  4. Poate ca o solutie ar fi sa achizitionam itunes gift cards si sa cumparam aplicatii din appstore USA. Pentru ca e clar ca acolo sunt mai ieftine.

  5. Alex, nu e vorba de 4 lei, intr-adevar, cand compari cu un alt produs e ieftin. Dar si cola aia, daca o iei de la hypermarket e mai ieftina! 😉 E vorba ca daca obisnuiesti sa cumperi aplicatii din appstore in mod regulat (cum e si cazul meu), la un moment dat, se vede diferenta. 50 de bani la o aplicatie, 1 leu la alta, 1.5 la alta si tot asa, se aduna. Daca mai pui si niste add-ons din jocuri, mai o galeata de smurfberries, sau niste cristale, la fel se aduna… Daca s-ar fi scumpit si in USA, as fi inteles, dar cand acolo raman la fel preturile iar la noi cresc… nu-i prea corect.

  6. Având in vedere ca utilizatorii de iPhone au crescut, evident ca nu trebuiesc majorate prețurile la acele porcarii de aplicații, dar la europeni merge si un preț mai mare ca doar așa se pot considera boieri

  7. De ieri, “dincolo” nu mai e doar un singur dincolo, ci doua. Concurenta ii va face sa duca inapoi preturile. Mai dureaza, dar nu mult.

  8. “iar modificarea pretului vine ca o masura de a “proteja” dezvoltatorii si a nu le genera pierderi.”. Imi explica si mie cineva logica?

  9. iTunes gift cards gasiti pe “PCgamesupply.com”. Sunt foarte seriosi oamenii; dupa prima comanda care o verifica telefonic, restul comenzilor le primiti pe mail in mai putin de 10 minute.
    Eu am avut cont pe US din 2007 pana cand a aparut itunes app store in RO. M-am gandit sa renunt la contul US in favoarea celui de RO, pentru a le arata celor de la apple ca au clienti si in Romania, ca nu suntem toti hoti. Si cine stie poate intr-o zi poate si apple store fizic. Pana atunci poate ne baga si noua un movie store.

  10. An vazut si eu pcgamesupply, insa se pare ca mai adauga o taxa de activare, pe langa pretul gift card-ului. Am vazut ca se mai vand si oe amazon, dar deocamdata nu sunt in stoc.