Tim Cook spune ca vanzarile slabe ale iPad au drept cauza zvonurile ultimelor luni

  In conferinta pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q4 2012, Tim Cook a afirmat ca zvonurile publicate in ultimele luni au contribuit la scaderea vanzarilor tabletelor iPad. Desi multi analisti se asteptau ca Apple sa vanda macar 18 milioane de tablete iPad in acest ultim sfert fiscal, compania a anuntat ca a vandut doar 14 milioane de unitati, iar Tim Cook spune ca zvonurile publicate in lunile august si septembrie au motivat utilizatorii sa nu achizitioneze tablete in asteptarea altora mai bune.

In addition to all of that, it’s clear that customers delay purchases of tablets due to new product rumors, and these intensified in August and September.

  In Q3 2012 Tim Cook a spus ca vanzarile slabe ale iPhone-urilor au drept cauza aceleasi zvonuri, atunci avea dreptate, si probabil acum are la fel de multa dreptate, multa lume asteptand lansarea iPad Mini. Desigur ca aceasta scadere in vanzari are drept cauza si lansarea Google Nexus 7, a Amazon Kindle Fire HD sau a Microsoft Surface, insa nimeni nu stie cat de mult au afectat aceste produse intentia de achizitie a potentialilor clienti Apple.