Amazon ataca putin gresit iPad Mini, Phil Schiller clarifica lucrurile

 

  V-am spus la inceputul saptamanii ca Amazon a publicat pe prima pagina a propriului website un material publicitar in care prezenta cateva diferente intre iPad Mini si Amazon Kindle Fire HD. Desi majoritatea diferentelor sunt adevarate, una dintre ele nu este deoarece iPad Mini ar avea stereo speakers si nu un mono speaker. Desi iPad Mini are un singur difuzor, el ar fi “stereo” conform Apple si conform lui Phil Schiller care a raspuns email-ului unui utilizator clarificand situatia.

  In concluzie, daca va intreaba cineva, iPad Mini are un singur difuzor care este stereo, si aparent ar reproduce sunetele mai bine decat Amazon Kindle Fire HD.

17 COMENTARII

  1. Deja au inceput sa-mi provoace scarba reclamele care compara produsele proprii cu cele ale Apple, punand acolo singurele 3 rahaturi la care e superior deviceul lor si arunca acolo un pret.
    Oricum, chestia cu difuzorul ma facu destul de curios…sunt curios cum se aude.

  2. Un singur difuzor nu poate fi stereo, stereo inseamna doua surse de semnal diferit. Daca acel difuzor combina ambele semnale (stang + drept), asta nu mai este stereo (cu fiecare ureche nu mai auzi sunete specifice). Asa ca, sau de fapt sunt doua difuzoare (ma indoiesc tare), sai Schiller ne crede prosti de tot.

  3. Sunt probabil doua bobine pe aceiasi membrana si acelasi magnet la mica distanta una de cealalta. Cu un mic element metalic sau de plastic se creaza un efect de spatialitate (se reflecta dreapta -stanga)

  4. E normal sa compare altii tabletele cu Ipad. Si Apple a facut la fel. Chiar in prezentarea Ipad-ului mini. O compara cu Nexus 7.
    Antireclama e o tactica veche in publicitatea din SUA.
    Referitor la articol, trebuie subliniat modul sec prin care Schiller a raspuns: It is stereo. Pai stereo cum? Cu un singur difuzor? Cam greu, chiar daca sunt 2 bobine cum scrie Alexa, pentru ca trebuie ceva distanta intre ele.

  5. Urmeaza ca phil sa ne spuna ca are un difuzor sorround …asta o luat lectii serioase de la steve din pacate nu are carisma lu Jobs.

  6. Nu-i vorba de bobinaj aici … 2 bobine pe un difuzor nu il face stereo … E stereo ca are 2 porturi de iesire a sunetului … in stanga si dreapta mufei lightning

    Cam tarani amazon :))

  7. Daca are un singur difusor nu inseamna ca e mono, sau daca are doua nu inseamna ca e stereo. Un difusor poate reproduce sunete stereo cum 2 difuzoare pot reproduce sunete mono. Stereo inseamna sunet (fisier audio) cu 2 canale, mai precis, un sunet inregistrat din unghiuri diferite pentru a diferentia provenienta sunetului.
    Daca tu coleghezi pe acelasi difuzor si canalul 1 si canalul 2, acel difusor reproduce un sunet stereo.

  8. Apple incearca sa ne arate cat de buna e ipad mini fata de Nexus 7.

    Amazon face la fel.

    Fanii Apple sar de cur in sus ca asa ceva e inacceptabil.

    Rezulta ca fanii Apple au memorie scurta.

  9. @Ianuz Hmm, da, reproduce un fisier stereo … Cum reproduce si iPadul meu mai vechi, cand pun un film cu sunet 5.1, atunci ? Cum e ? Are iPadu meu surround 5.1 ? E clar ca nu ia decat 2 canale, si intr-adevar, ai si optiunea sa in faci MONO, dar aia zic eu e pentru casti; ca sonorizare, iPadul este mono. Cel mini pare a fi stereo fiindca observ 2 porturi … Si ar putea chiar sa aiba 2 boxe …

    ster·e·o/ˈsterē-ō/

    Noun:
    1. Sound that is directed through two or more speakers so that it seems to surround the listener and to come from more than one source;…
    2. A sound system, typically including a CD, tape, or record player, that has two or more speakers and produces stereo sound.

  10. Nu poti sa ai stereo pe un singur difuzor. Cele 2 canale stanga-dreapta, sunt decalate cu cateva milisecunde tocmai pentru a compune “imaginea” stereo. Daca pur si simplu le aplici pe un singur difuzor vei obtine distorsiuni de indermodulatie si un sunet de cocos.
    Daca ai un singur difuzor si vrei sa reproduci prin el toata informatia din cele 2 canale ale stereo (caz tipic la toate chestiile cu un singur difuzor, iphone de exemplu) atunci insumezi semnalul stereo la nivel de etaj de preamplificare, il amplifici printr-un singur canal si-l trimiti catre difuzor. Chestia se numeste joint stereo. Auzi si stanga si dreapta, dar… de pe un singur difuzor. Daca pui inca un difuzor in paralel, nu inseamna ca brusc e stereo, ci inseamna pur si simplu ca ai 2 difuzoare care emit acelasi semnal – cazul ipad 1, are 2 difuzoare intr-o capsula de plastic, nu este stereo nativ totusi.
    Stereo nu se justifica oricum intr-un device atat de mic. Efectul de sunete directionate undeva in spatiu, obtinut prin stereo si apoi prin 5.1 etc se poate observa doar cand sursele sonore se afla plasate la o anumita distanta una fata de alta si fata de ascultator. Ceea ce se intampla in carcasa ipad-ului, este o sursa mica si aproape punctiforma de semnal acustic. Chiar daca ar avea 2 difuzoare si ar fi stereo nativ, chiar daca ar fi joint stereo pe 2 sau 1 difuzor, dat fiind spatiul mic intre cele 2 difuzoare, la un “blind test” nimeni n-ar face diferenta. Sunetul pur si simplu vine din exact aceasi directie si iese de pe aceasi “gaurica”.

  11. zaone tu ai tras concluzia postului din mailul ala sau din alta parte? pentru ca it ala poate sa se refere la ipad mini. si daca avea un singur difuzor de ce l-ar fi despartit cu conectorul lightning?

  12. Daca difuzoarele ar fi amplasate in marginile opuse ale carcasei, s-ar simti foarte bine stereo. La galaxy tab-uri se simte. Chiar si la Nokiile cu Xpress Music, cu difuzoare js si sus, unde distanta dintre ele e de vreo 12cm. Cine crede ca iPad-ul are Stereo, sa asculte Britney Spears – Overprotected si sa-mi spuna din ce parte aude “I feel…” etc.

    Bogdane, +1 pentru explicatie super ok!