31% dintre posesorii de telefoane mobile cauta informatii medicale de pe propriile dispozitive

  In era tehnologiei, terminalele mobile devin din ce in ce mai importante in vietile noastre, iar conform unui studiu recent, 31% dintre posesorii de telefoane mobile cauta informatii medicale direct de pe propriul dispozitiv. Cifra este dubla fata de cea inregistrata in aceeasi perioada a anului 2010 si daca va uitati la imaginea de mai sus, veti observa ca femeile genereaza cele mai multe cautari, iar persoanele cu varste cuprinse intre 18 – 29 de ani sunt cele mai active in acest domeniu.

One in three cell phone owners (31%) have used their phone to look for health information. In a comparable, national survey conducted two years ago, 17% of cell phone owners had used their phones to look for health advice. Smartphone owners lead this activity: 52% gather health information on their phones, compared with 6% of non-smartphone owners. Cell phone owners who are Latino, African American, between the ages of 18-49, or hold a college degree are also more likely to gather health information this way.

  Studiul a fost facut pe 3000 de americani si jumatate dintre posesorii de smartphone-uri au recunoscut ca efectueaza cautari de pe propriile terminale. Practic folosind Google, sau alte motoare de cautare, poti gasi orice fel de informatii despre aproape orice fel de boli, insa auto-diagnosticarea nu este si nu va fi o idee foarte buna. Acest studiu imi aduce aminte totusi de Orange Bloggers Bus Tour si de vizita la Orange Labs unde am vazut sistemul DocPal, un sistem interactiv care va permite sa va faceti diagnostice proprii si sa luati legatura cu un doctor pentru a face un tratament medical.

  Consider ca in sisteme de acest gen sta viitorul medicinei moderne, ramane acum de vazut cat de repede se vor adapta doctorii la sistemele acestea. Tu folosesti terminalul mobil pentru a cauta informatii despre diverse simptome, sau mergi la doctor?