Apple plateste 21 de milioane de dolari pentru utilizarea design-ului ceasului din iOS

  Acum cateva luni de zile v-am spus ca reprezentantii cailor ferate din Elvetia au actionat Apple in judecata acuzand compania americana de copierea design-ului unui ceas facut in 1944 de catre un inginer elvetian. In locul continuarii unui proces, Apple a ales sa ajunga la o intelegere cu elvetienii pentru utilizarea acestui design si va plati 21 de milioane de dolari pentru a il folosi in continuare. Suma este mica, elvetienii nu au fost de la bun inceput interesati sa obtina bani, ci doar sa clarifice situatia si in final iata ca ea s-a clarificat in favoarea lor.

GENEVA — US tech giant Apple has dished out 20 million Swiss francs ($21 million, 17 million euros) to compensate Swiss national rail operator SBB for using its famous clock without permission, a Swiss daily reported Saturday. The company agreed in October to pay the lump sum so it could continue using SBB’s Swiss-designed station clock face on its iPads and iPhones, the Tages-Anzeiger daily reported on its website, quoting several unnamed sources.

  Apple utilizeaza de ani de zile acest design in iOS-ul sau, este bine ca in final s-a demonstrat al cui este si ca Apple plateste pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala detinute de elvetieni.