Apple a achizitionat de la Harley Davidson dreptul de a utiliza trademark-ul pentru denumirea Lightning

  In iPhone 5, iPad Mini si iPad 4 Apple a implementat o noua tehnologie numita Lightning, ea permitand reducerea dimensiunii portului conector al iDevice-urilor si generand multe batai de cap utilizatorilor. Avand in vedere ca Apple breveteaza toate denumirile tehnologiilor sale, probabil va intrebati daca Apple a depus o cerere pentru inregistrarea marcii Lightning. Ei bine Apple nu va inregistra aceasta denumire, ea fiind cumparata de la Harley Davidson, producatorii celebrelor motociclete. Se pare ca abia zilele trecute a fost facuta achizitia, cel putin asta reiese din documentele depuse de Apple la oficiul european pentru brevete de inventie si marci.

  Cei de la Harley Davidson au depus in 2003 o cerere de inregistrare a marcii, in 2005 primind certificatul, ea acoperind o gama foarte variata de produse si domenii, cel al calculatoarelor fiind desigur inclus. Avand in vedere ca Apple foloseste tehnologia Lightning in iDevice-uri, era clar ca trebuia sa cumpere dreptul de a utiliza marca si a facut acest lucru, insa doar partial. Cei de la Harley Davidson si-au pastrat dreptul de a utiliza marca in anumite domenii, probabil cele care au legatura cu produsele proprii, Apple putand utiliza marca in domeniul sau.

  Apple a cumparat in trecut tehnologii si marci de la Alte companii, iar aceasta tranzactie nu este anormala, dar este foarte interesanta.