Microsoft Surface Pro va avea doar jumatate din autonomia tabletelor iPad

  De la iPad 1 la iPad 4, Apple a mentinut un standard in ceea ce priveste autonomia, mai exact ofera utilizatorilor aproximativ 10 ore de utilizare pentru tableta. Acelasi lucru nu va fi disponibil si in cazul Microsoft Surface Pro, cea mai noua tableta pe care Microsoft urmeaza sa o comercializeze incepand cu luna ianuarie. Intr-un tweet publicat ieri, Panos Panay, omul care supravegheaza intregul proiect al tabletelor Surface, a declarat ca Surface Pro va avea jumatate din autonomia Surface RT, adica intre 4 ore si jumatate si 5 ore.

  Microsoft Surface RT are aceeasi autonomie ca orice tableta iPad, insa Surface Pro nu se va apropia de acele valori, iar acest lucru confirma din nou cele spuse de Ballmer care prezenta noul produs drept un potential inlocuitor pentru ultrabook/notebook-uri si nu neaparat tablete. Era de altfel destul de logic, ca o tableta cu un procesor Intel i5 sa nu atinga 10 ore de autonomie, acum avem o confirmare oficiala, asa ca daca intentionati sa achizitionati una veti sti cat o veti putea utiliza.

20 COMENTARII

  1. Surface Pro, alaturi de Samsung Galaxy Note 2 sunt “in a league of their own”.
    Sunt deviceuri unice, diferite.
    Nu vad de ce trebuie sa le compari cu altceva cand e clar ca nu mai exista nimic la fel.

    Surface Pro nu poate fi comparat cu nici o tableta Apple/ Android si nici cu vreun ultraportabil disponibil la momentul asta pe piata.

    Ambele deviceuri (Surface, SGN2) vor avea propria clientela pentru care sigur nu va exista nimic mai bun.

    Cei care isi doresc altceva, aleg altceva. Dar nu poti sa le compari, pentru ca nici un alt device nu ofera ce ofera acestea doua.

  2. :))) eu cred ca ar trebui sa se faca o alta categorie de tablete (smart tab)… cred ca Microsoft Surface Pro ar trebui adaugat in categoria smart tab

  3. Tableta este slabuta din mai multe puncte de vedere,am mai spus-o de mai multe ori si inainte de lansare. Ea nu va avea vinzarile asteptate nici pe departe.

  4. 5 ore autonomie, nu mai vorbesti de nevoia de antivirus care mai reduce bateria cu cel putin 30 min daca nu 1 ora, apoi trebuie defragmentata, registrii trebuie stersi, si la final ramai cu 1-1:30 autonomie si asta daca nu faci nimic. Daca te pune ‘al rau sa mai deschizi si un document Word sau cine stie ce altceva, sigur ramai cu 30 min – 45 min. de “porumbel”, pe cand la iPad ai 10 ore de vultur, draga Seby :)) Traiasca Surface!

  5. exista soft pt tableta cu i5 sau e ca o masina F1 pe care insa o vei rula in padure pt ca nu ai sosele? daca exista atunci e misto sa ai asemenea hardware

    anyway eu mi-am luat ipad pt autonomie. 4-5 ore sunt prea putine.

  6. Tableta cu i5 va rula orice program facut pentru windows. Este ca un ultrabook fara tastatura fizica.

    Sa vedem si care vor fi timpii de incarcare. Pe ipad, de xemplu, cu un program de ceas nocturn pornit, nu am obtinut decat o crestere de 50% a bateriei peste noapte.

  7. eh daca ruleaza orice atunci e misto…dar softurile alea nu trebuie optimizate pt touch? nu stiu cum functioneaza insa credeam ca trebuie sa fie facute pt touch

  8. @AKK am mai spus-o , eu nu ma multumesc cu putin si aici ma refer la ce imi ofera un dispozitiv anume dar ca idee sa stii ca pe langa mine mai are iPad si varamea si fratimiu si sa stii ca nici unu din noi nu reuseste sa scoata op durata de viata a bateriei mai mare de 5 ore si asta in cazuri fericite si tine cont ca nu are jb facut ca sa pot forja la maxim resursele……..ca idee si la iphone fara jb ajungeam la circa 6 ore dar dupa jb daca reuseam sa ma bucur de l 3 ore era bine…….deci cum spuneam e important si ce faci cu ea/el , asa ca nu mai ridica in slavi iPad doar pentru ca ai si tu si recunoaste ca asa e sau incepe sa o forjezi si vorbim dupa aia……….
    surface momentan nu am dar am un prieten care a renuntat de 6 luni la tot ce inseamna apple si a mers in paralel cam 3 luni atat cu android cat si cu windows si in final a ramas pe windows si am reusit sa-l dezlipesc de tableta pentru vre-o 3 zile , timp in care mi-am bagat si eu nasu peste tot si pe langa faptu ca puteam sa fac aproape tot ce vroiam eu , zic aproape pentru ca momentan magazinu lor inca nu e foarte dotat stiind cu totii ca e oarecum la inceput si toate firmele inca lucreaza la variante compatibile pentru platforma lor , dar ca sa nu o lungesc nu am observat o asa mare diferenta intre surface si iPad daca vorbim de baterie………..mai exact am am folosit aceleasi aplicatii pe care le aveau amandoua si am inceput sa le folosesc incontinuu pana sau inchis……amandoua consumau oarecum “bara la bara” bateria si poate intradevar iPad avea tendinta sa consume o idee mai putina baterie dar de la ideea care am vazuto eu life si pana la afirmatia ta credema ca e cale lunga asa ca daca nu ma crezi pune mana pe iPad-ul tau si pe surface si daca nu ai ia de la un prieten si incepe testarea in conditiile care le-am testat si eu si ai sa te convingi….
    eu nu sunt contra apple mai ales ca am destule dispozitive de la ei dar nu sunt atat de departe de toate celelalte firme si mai ales in ultima perioada ei sunt singurii care stationeaza pe langa ceilalti care mai incet sau mai repede avanseaza si tot eu sper cum am mai spus , intr-o revenire pentru ca momentan ei nu imi ofera decat sentimentu de stacnare si e oarecum frustrant si plictisitor dar poate sunt eu de vina ca in momentu in care dau o anumita suma pe ceva astept si performanta de cel putin suma aia……

  9. Akk = Iphone boy, auzi teoria lui, a uitat sa spună ca iPad-ul in timp ce-l testa era inchis. Frate, mai mult de 3 ore nu tine iPad-ul când lucrezi pe el, crede-mă. Sunt la al doilea ipad

  10. hmm, sa inteleg ca nici la macbook air (11″ – 64gb) autonomia de 5 ore nu este buna. Interesant ca pana acum surface era comparata cu air-ul si nu cu ipad-ul. De ce cand e vorba de autonomie nu mai este comparat tot cu air-ul?

  11. @Setu: era doar o ironie, nu trebuie sa te agiti, insa sunt cateva lucruri care sunt de ingrijorat atuni cand te gandesti la Windows (asa cum el plin de probleme) pe o tableta care deja nu prea are o autonomie prea buna.
    @Demyco79: nu stiu cum iti tine tie 3 ore, nu te contrazic, insa nu cred ca e normal. Si eu tot la al doilea iPad sunt si nu il folosesc pe post de masuta de cafea, stai linistit. Probabil il folosesti din plin, mai mult decat un utilizator normal, nu stiu, insa 3 ore e intr-adevar putin. iPad 2 ma tinea 6-8 ore fara probleme, la o folosire normala: web, mail, jocuri din plictiseala, Garage Band de distractie, etc.

  12. Nevasta-mea cu al sau macbook pro de 13 n-a scos in viata ei 7 ore de autonomie si sta numai pe facebook si pe mess. Mai nou, dupa doar un an jumate, abia ca o mai tine 2 ore.
    Da, e model 2010, dar tot 7 ore scria ca o tine.
    Referitor la Ipad, am doi si nu am scos niciodata cele 10 ore. Poate decat pe filme…