Ymens Teamnet va folosi IBM Smartcloud pentru serviciile oferite IMM-urilor din Romania

  Luna trecuta v-am spus ca o companie romaneasca a lansat serviciul Ymens prin intermediul caruia orice IMM isi poate usura volumul de munca folosind cloud-ul si o serie de aplicatii special concepute pentru acest gen de business. De atunci si pana acum Ymens s-a dezvoltat, iar ieri compania din spatele serviciului a anuntat inceputul unui parteneriat cu cei de la IBM. Practic intreaga infrastructura Ymens va functiona de acum incolo prin infrastructura IBM SmartCloud, un serviciu de tip cloud localizat in cel mai cel mai modern centru de date din sud-estul Europei.

Ymens Teamnet, compania românească de cloud a anunţat astăzi că va folosi infrastructura IBM SmartCloud prin intermediul IBM Managed Data Center din București pentru a oferi servicii companiilor mici și mijlocii (IMM-uri) la cele mai înalte standarde. O platformă de tehnologie accesibilă, serviciile de cloud ale Ymens Teamnet au fost dezvoltate în funcție de cerințele de business locale și oferă multiple funcționalități disponibile în mod tradițional numai în cadrul marilor corporații. Într-un efort de a construi oferta de servicii cloud pe baza unei infrastructuri IT robuste, Ymens a selectat Infrastructure-as-a-Service (IaaS) a IBM, care oferă disponibilitatea serviciului în orice moment, de oriunde, odată cu standarde premium de securitate de la Centrul de Date operat de IBM in România.

  Ce inseamna acest lucru? Ei bine in primul rand exista un uptime garantat de 99%, in al doilea rand exista o infrastructura mult mai bine pusa la punct decat cea anterioara si in al treilea rand vorbim despre un grad de securitate aliniat la cele mai inalte standarde internationale. Cei de la IBM se lauda ca al lor centru de date este unul dintre cele mai sigure din lume, iar infrastructura construita in jurul sau le permite sa scaleze fluxul de munca astfel incat clientii sa aiba parte de performante ridicate indiferent cati utilizatori sunt conectati simultan si cate aplicatii sunt utilizate.

  Cei de la Ymens isi propun ca pana la sfarsitul anului 2013 sa aiba intre 5.000 – 10.000 de IMM-uri abonate la serviciile lor si aproximativ 100.000 de utilizatori activi, iar in baza startului de acum cred ca au sanse mari de reusita. In acest articol v-am prezentat toate detaliile in legatura cu abonamentele si functionalitatea ofeirta de Ymens, iar daca aveti un IMM ar fi cazul sa va explorati optiunile privind mutarea volumului de munca din dosare “in nori”. Comunicatul de presa al evenimentului il gasiti aici.