Guvernul din Coreea de Sud avertizeaza operatorii de telefonie mobila sa nu ofere subventii excesive pentru iPhone 5

   Apple a anuntat astazi ca incepand de vineri iPhone 5 va fi disponibil in oferta operatorilor de telefonie mobila si a retailerilor din Coreea de Sud, iar guvernul local i-a avertizat pe comercianti sa nu exagereze cu subventiile. Agentia guvernamentala care se ocupa de controlarea operatorilor de telefonie mobila i-a avertizat pe acestia sa nu ofere subventii excesive pentru clientii interesati sa cumpere iPhone 5, deoarece acest lucru ar fi ilegal in respectiva asiatica.

The Korea Communications Commission (KCC), the nation’s top telecom regulator, said Monday that the government agency will punish SK Telecom and KT if they offer illegal subsidies to attract more iPhone 5 customers. The suggested retail price of the 16GB iPhone 5 is 814,000 won. But customers who promise to change carrier can get the phone for about 400,000 won with the subsidies. The two carriers received more than 200,000 pre-orders for the new handset in just two hours after they were made available on Nov. 30, according to KCC officials.

  Operatorii au subventionat jumatate din pretul terminalelor iPhone 5 pentru anumiti clienti si guvernul nu este de acord cu aceasta practica, desi 200.000 de precomenzi ar fi fost inregistrate in Coreea de Sud in doar doua ore. Unii ar presupune ca guvernul ar fi de partea celor de la Samsung prin aceasta decizie, insa daca legerea coreeana precizeaza ca operatorii nu au voie sa faca suventii mari, atunci cine poate contrazice asa ceva? Sincer sa fiu mi se pare stupid ca guvernul sa impuna unui operator sa nu subventioneze pretul unui produs, insa iata ca se intampla in Coreea de Sud.