HTC Phone 8 X – primele impresii

  De o saptamana de zile am un HTC Phone 8X in posesie, multumita Orange Romania si programului Orange Smartphone Tester, si cred ca a venit timpul sa va impartasesc primele mele impresii in legatura cu dispozitivul. Pentru inceput am fost placut impresionat de design-ul terminalului si de calitatea materialului utilizat pe carcasa, el contrastand foarte placut cu interfata Windows Phone 8-ului instalat de HTC. Prea putin impresionat sunt de butonul de blocare care abia poate fi apasat, dar si de butoanele pentru volum/camera, iar din punctul meu de vedere HTC-ul a facut o greseala alegand sa taie dimensiunea butoanelor pentrua  nu le scoate in exteriorul carcasei. Desi Apple a fost criticata pentru ca nu le da posibilitatea utilizatorilor de a schimba bateria terminalelor, HTC-ul face acelasi lucru la acest dispozitiv si probabil totul va deveni un standard.

  Lasand exteriorul in pace, trec la ecranul de 4.3 inch care face utilizarea usor dificila, insa daca aveti o mana mare nu veti fi prea deranjati de el. Calitatea culorilor afisate pe ecran este comparabila cu cea a iPhone 5, insa Retina Display-ul reuseste sa reproduca totul ceva mai clar, mai vibrant si mai corect. Din punctul meu de vedere, diferenta dintre ecrane nu ar trebui sa constituie un motiv in baza caruia un utilizator nu ar trebui sa ia in considerare achizitionarea unui asemenea dispozitiv, chiar si in detrimentul iPhone 5.

  Trecand la Windows Phone 8, pot spune ca sunt placut impresionat de Live Tile-uri si de modul in care functioneaza ele, insa daca ajungi sa folosesti aplicatii si sa umbli prin setari, incepi sa te intrebi ce a uitat Microsoft sa mai faca. Multe aplicatii au o interfata inferioara celor pentru iOS sau chiar Android OS, iar cand ajungi la setarile pentru luminozitate si nu ai un slider, ci 3 optiuni: low, medium, high, incepi sa pui in discutie decizia de a cumpara un terminal Windows Phone 8. Daca treci peste acestea si incepi sa utilizezi internet explorer-ul inclus si observi ca anumite elemente Javascript refuza sa fie afisate, intelegi de ce browserul celor de la Microsoft a iesit de mult din gratiile celor care stiu sa utilizeze internetul.

  Totusi terminalul are multe de oferit, aplicatii Microsoft utile, o camera buna cu multe optiuni disponibile direct in modului de inregistrare, si alte cateva lucruri interesante despre care voi vorbi intr-un articol viitor. Per total cred ca Microsoft transforma Windows Phone 8 intr-un competitor puternic pentru iOS si Android OS, insa deocamdata nu a ajuns unde trebuie.