Microsoft Surface inregistreaza vanzari slabe in ciuda promovarii intense

  Microsoft Surface RT, tableta minune a celor de la Microsoft, inregistreaza vanzari slabe in primul trimestru fiscal de disponibilitate pe piata, sub 1 milion de unitati urmand a fi vandute in lumea intreaga. Un analist american sustine ca vanzarile ar trebui sa creasca anul viitor si ca in momentul de fata lipsa unei strategii clare privind distributia afecteaza serios vanzarile. Daca Apple are sute de magazine pe glob si parteneri foarte puternici, Microsoft nu are acelasi lucru si deocamdata tableta sa nu inregistreaza vanzari foarte bune.

  In ziua de Black Friday alt analist american a  demonstrat ca oamenii nu intra in magazinele Microsoft cu gandul de a cumpara noua tableta, insa poate versiunea Pro va imbunatati totul. Microsoft si-a pus foarte mari sperante in noile sale tablete, deocamdata ele nu se ridica la nivelul asteptarilor si daca pana la lansarea iPad 5 si iPad Mini 2 nu vor atrage indeajuns de multi clienti, atunci sansele lor de a deveni relevante scad simtitor.

25 COMENTARII

  1. Normal , daca au un pret asa de mare, si pe langa un iPad 3 (The New iPad) de 16-32GB. Acum sunt si niste oferte de vreo 15% reducere la iPad 3. Consider un iPad mult mai bun decat un Surface RT care nu va suporta prea multe aplicatii avand in vedere ca nu are procesor ca “fratiorul lui mai mare” Surface Pro. Cred ca Microsoft o sa piarda mult din cauza acestor tablete sau ultrabook-uri . Corcituri.

  2. eu nu cred ca vor suferi deloc si din contra ii vad pe un drum cel putin bun.
    cat despre lansarea iPad5 si mini2 daca vedem aceleasi icoane triste si deja plictisitorul meniu din ios cred ca nu o sa fie probleme pentru microsoft ba din contra……..

  3. Nu inteleg dece nu va plac iconitele din iOS. Va plac mai mult patratele/dreptunghiurile din W8? A, sunt câteva live,nimic interesant dpmdv,dar gusturile nu se discuta.

  4. @AlexMihail Mie imi plac iconitele din iOS, dar nu pot sa spun ca interfata din Windows 8 nu este placuta. Si nu este totul numai despre acele iconite, dar si cum este in general interfata. Meniurile din aplicatii sunt foarte interesante si e ceva total diferit de iOS. WP8 este chiar placut si usor de folosit.

  5. Daca ar micsora preturile pt tabletele ce ruleaza w8 ar face praf toti androizii si ipadurile. Da’ sa le micsoreze frate nu sa le scada pretu cu 2 lei.

  6. Dupa parerea mea, marele neajuns al tabletei surface este grosimea. Arata al naibii de urat din profil, nu inteleg de ce naiba au facut-o asa de groasa. Pentru moment, la prima vedere, este singurul motiv pentru care nu mi-as lua surface si as alege ipad. In rest, ecranul, softul, porturile…hai sa zic ca merg.

  7. Sincer, imi plac cele doua tastaturi cu care vine insotita Microsoft Surface. Nu am probat ci doar din ce am vazut pe youtube. Sistemul de operare (WM) mi se pare un pic cam greoi, intortocheat si patratos, obisnuit fiind cu simplitatea si designul iOS-ului. Una peste alta cred ca promite aceasta tableta.
    Insa, daca esti fan Apple si ai casa plina de produse Apple iti vine greu sa faci o schimbare. Produsele Apple sunt facute sa lucreze impreuna, spre ex. daca faci o fotografie iti apare aproape instantaneu in toate idevice-urile tale. Functia find my iphone in care sunt grupate toate idevice-urile tale. La fel de folositoare gasesc si functia AirPlay, poti reda filme pe appleTV implicit pe tv-ul tau ori pe iMac sau Macbook de pe idevice-uri. Si multe altele care competitorilor le lipsesc.
    Prin acest SO castiga Apple.
    Acum sincer ia ganditi-va un pic, cum poate fi mai bun un SO open source (in speta Android) decat unul dezvoltat pe bani (iOS, WM ori Blackberry)?

  8. @adrian android este sustinut de catre google pe cheltuiala lor, nu de o mana de hipioti linuxisti.

    Referitor la surface pro, e un surface cu windows rt si cu hardware de pc. Aah da, are si partea de sistem de operare pt pc dar nu o poti folosi productiv decat cu un mouse si tastatura. Sincer nu ma imaginez facand ceva productiv cu degetul intr-o interfata windows prea putin optimizata pt asa ceva. Ca sa nu mai zic de aplicatiile pt pc. Mai ales alea “pro”. 🙂
    Asa ca daca oricum o folosesc stationar ca sa fac lucruri mai deosebite cu ea, pentru ce mi-as lua (la o gramada de bani) o tableta care din perspectiva portabilitatii are o autonomie proasta si este greu de utilizat tocmai de catre segmentul de clienti catre care este adresata. Asa raman la laptop-ul meu si cumpar tableta mai ieftina cu windows rt. Dar nici acest rationament nu-i 100% ok, pentru ca vad ca varianta RT nu se vinde prea bine si lumea tot ipad-uri isi ia.
    Deci pt laptop-ul de acasa, raman la windows 7 pentru aplicatiile pro, (windows 8 fiind o strutocamila ciudata din perspectiva unui device fara touchscreen) si-mi iau mai bine un ipad ca tableta 🙂

  9. surface pro + tastatura costa cat un macbook air…destul de complicat sa dai banii pe asa ceva avand in vedere diferente da putere calcul si productivitate…

  10. Un analist un analiat…. Au fost acesti “un analist” care au zis si de produsele apple o gramada de lucruri! Eu nu ma oau dupa un analoat ci ma iau dupa multe site’uri si surface se vinde fd bine… In fine nu imi mai bat capul cu un analist!

  11. da zaone.. tocmpai pt ca ai dreptate… in franta nicio tableta nu a inregistrat atat de multe precomenzi precum surface…. aa si parca si amazon ziceau de ceva vanzari super mari… hmm si

  12. nu iti dau link aici pt ca poate nu am voie… dar esti liber sa dai search pe google… 🙂 repet… eu nu pun botul la “un analist” fie ca e vorba de apple ms sau adnroid! mai ales cand afirmatiile unui analist se contrazic , cu multe altele… search pe google si o sa ramai uimit 😉

  13. Haide sa va spun si parerea mea.

    Imi place Surface destul de mult. Pentru ca este o tableta foarte utila. In general, multa lume nu vede utilitatea unei tablete. O vad mai mult ca pe un moft. Eu unul pot spune ca sunt neutru. As vrea o tableta.. dar totusi, consider ca nu am ce face cu ea momentan. Deci, ar fi un moft, pentru mine.

    In schimb, la Surface vad o utilitate deoarece inclina sa fie mai mult un laptop. Inclina sa fie ceea ce domeniul asta al tabletelor reprezinta – un dispozitiv intre laptop si smartphone. Pe langa asta, Windows 8 si WP8 mi-au placut de la lansare (<3 Lumia 920). Design-ul mi se pare perfect – nici invechit, nici din viitor. Si tastatura aia frumoasa care are si rol de smartcase? E foarte tare!

    Deci, Surface-ul m-a cucerit pe mine cel putin. Dar, care-i problema?

    Prima ar fi pretul, normal. 3400 de lei (32GB RT+tastatura).. nu-s de ici de colo. Cu banii astia imi iau doua tico. A doua, dupa cum a spus si zaone in articol, disponibilitatea. La noi am gasit-o pana acum doar pe quickmobile si in plus, nu este in nici un magazin s-o poti testa. Strategie foarte proasta a celor de la Microsoft. Ar mai fi si o a treia problema, dar asta poate sa fie doar problema mea – lipsa informatiilor. Am cautat, m-am interesat, am navigat pe net, dar tot n-am gasit prea multe informatii despre lansare sau alte detalii de care aveam nevoie. Am intrebat si prin magazine, dar aia stiau mai putin ca mine.

    Pe final, vreau sa va mai spun ca pentru mine, exista doar 3 tablete care merita luate in vedere – iPad (3,4,mini), Surface si Samsung Galaxy Tab2. Atat. Restul, din ce-am testat pana acum, sunt glume. Se misca infect si au niste ecrane mai proaste la atingere decat touchpad-urile de la unele laptopuri.

    Sper c-o sa avem o solutie in viitorul apropiat.

  14. surface in romania la quickmobile e 29mil, ipad 3 (dif intre 3 si 4 sunt insesizabile momentan) e 19 mil la domo http://d.pr/i/PnUq … hai sa zicem ca intra surface cu 26mil la un retailer mai mare…totusi, dif e destul de mare, app mai putin si mai slab calitative…what is the point?
    Nu era surface miza pt microsoft sa ramana in top 5 greii industriei?