Carcasele zgarie terminalele iPhone 5

  Acum cateva saptamani v-am spus ca terminalele iPhone 5 protejate de o carcasa nu se zgarie la fel de mult precum cele utilizate fara un asemenea mod de protectie, insa iata ca acest lucru nu este adevarat. Exact precum in cazul Bumperelor/a altor carcase pentru iPhone 4/4S, si carcasele pentru iPhone 5 pot zgaria lateralele dispozitivelor si asta in principal din cauza reziduurilor care sunt prinse intre marginile carcasei si cele ale iPhone-ului.

After getting a new fancy iPhone 5, and reading on how easily it can get scratched, I decided to buy a case. Forked over $35 for this good Slider Incase. It feels great in hand, slick look, and best of all protects my phone from all unnecessary scratches/damage. Last week I decided to take it off to clean off some dirt from around the edges and noticed a scratch on the side of the phone. Couldn’t believe my eyes since I knew there was no damage before I put on the case and couldn’t figure out where it came from. Closely inspecting the case from the inside, I noticed that one inside part had a piece of plastic sticking out. It corresponds with the scratch on my phone. Seems like it was a defect in the case which actually ended up scratching the phone.

  Daca va gandeati sa folositi o carcasa pentru a va proteja terminalul si acum v-ati razgandit, va anunt ca o folie ar putea rezolva problema mult mai simplu si fara a risca zgarierea marginilor laterale. O folie aplicata peste acele zone va asigura de faptul ca materialul nu se va zgaria, indiferent cum il folositi sau cum o aplicati, deci ar fi ideal sa va orientati spre asa ceva. Desigur ca nu orice fel de carcasa va zgaria terminalul vostru, insa este bine sa stiti la ce va puteti astepta.

37 COMENTARII

  1. Corect ar fi: “Terminalele iPhone 5 se zgarie chiar si tinute in carcase” =)) cam jenant…
    Cand vad astfel de “stiri” ajung sa ma bucur din ce in ce mai mult ca nu m-am aruncat sa fac upgrade la acest fiasco… si pretuiesc si mai mult 4S-ul pe care il am de fix un an si pe care nu am reusit sa-l “marchez” pe nicaieri (tinut naked, asa cum i se cuvine oricarui iPhone)

  2. @adyjulian: am mai auzit faza asta… dar de ce ai fi pus bumper pe 4S? hai, la 4 era oarecum de inteles ca reparai “antennagate”, dar asa?

  3. eu am mai spus ca ip5 nu este atat de reusit pe cum pare sau dupa cum spun unii…….cat despre zgariat , un ip5 se zgarie si daca il lasi undeva si nu-l atingi ca asa e el ……….
    eu raman in continuare la parerea ca am dat banii degeaba pe el si trebuia sa ma opresc la 4s dar asta e , mai ia omu si teapa 😛

  4. Eu am iShield pe iphone 5 negru si nu are absolut nicio zgarietura si in plus are si aderenta mai buna. Pretul este undeva la 85 ron, dar eu zic ca se merita, decat sa cumperi carcase sau bumpere fancy care zgarie telefonul

  5. Eu din momentul in care mi-am luat iPhonul 5 i-am pus folie tot de la iShield, de care sunt f multumit. Imi acopera total telefonul, chiar si pe margini si pana acum nicio zgarietura. 😀

  6. @adyjulian: nu-l pune niciodata direct pe masa, eu de exemplu il pun pe pachetul de tigari sau pe altceva similar => zero zgarieturi

  7. ce faceti fratilor? bateti cuie cu el? eu telefon, nu un patent. Aratati-mi si mi eun telefon care nu se zgarie… prea mult tam-tam pe un subiect tampit. Vinde-l si ia-ti Nokia 3210! Poti schimba fetele, e foarte smecher!

  8. Si al meu e alb luat de 2 sapt, fara carcasa si fara folie ca nu am apucat sa ai pun, are doar tipla lui originala, pe fata e taiata la dimensiunea ecranului si pe spate e taiata la marinea carcasei din aluminiu. Pana acum nici o urma de folosinta.

  9. eu am renuntat la iphone 5 in favoarea unui 4 si al meu(ip5) s-a zgariat tinut in husa de silicon,este foarte sensibil,nu imi placea sa il tin in husa(eram nevoie oarecum) …4/4S sunt mai rezistente ..in rest pot spune ca este rapid,bun,dar nu foarte calitaliv referitor la aluminiul utilizat! 😉

  10. Mai lasati-o balta cu zgarieturile astea. 90% din cei care comenteaza nici nu au tinut vreodata un iPhone 5 in mana, dar ei toti sunt bucurosi ca nu au facut upgrade, ca vezi-Doamne se zgarie. Am iPhone 5 negru din prima zi in care s-a lansat in Apple Store DE si nu am nici cea mai mica zgarietura pe el pe partile laterale (spatele si fata sunt protejate cu folie 3M), mai ales ca o data mi-a si cazut din buzunar in masina si s-a lovit de sinele pe care culiseaza scaunul. Acum intr-adevar nu il arunc in geanta sau buzunar cu toate cheile, nu bat cuie cu el si nici nu joc fotbal cu el, dar nici nu il tin in puf, il folosesc la fel cum am folosit orice alt telefon.

  11. am pus folie full body de la spiegel steinhall protejeaza telefonul de nao nicio treaba…recomand tuturor, folia se aplica foarte usor pe fata spate iar si pe marginile laterale mi-a iesit destul de ok

  12. Eu am iPhone 5 alb de vreo 2 luni fara folie sau husa si n-are nimic. Mi se pare ca arata oribil cu folie, mai ales pe spate si laterale. M-as impaca mai usor cu ideea ca e putin zgariat decat sa pun folie, iar in ceea ce priveste husele mi se pare ilogic sa-mi iau un telefon care arata bine si e facut din materiale placute la atingere, ca apoi sa trag peste el o husa de plastic (sau o folie de plastic). Daca il zgarii si n-o sa pot trai cu ideea, il vand, pun diferenta si imi iau altul.

  13. Surprinzator chiar daca am iPhone-ul dupa 2-3 luni fara nicio husa sau folie nu are nici pe dracu …Macbook-ul care este tot din aluminium lafel , cum reusiti voi sa le zgariati nu stiu 🙂

  14. @zaone: Logic ca sa zgariat de la carcasa mai ales daca este bumper plus ca bara dintr-o parte este neagră si juliturilri si zgarieturile sunt foarte vizibile.

  15. Eu am un toc special de piele mata de la Artwizz. Este cu material special pe interior. Am si folie fata/spate. Telefonul este tipla! Bumper-ele sunt de c…t. Strica tot!

  16. Stiri vechi pentru device-uri noi. Si iPhone 4(S) se zgaria in husa fixa (inclusiv bumper). Folia iShield e interesanta, dar are si ea inconvenientele ei: se ingalbeneste in timp.

  17. Pacat sa fii nevoit sa montezi tot felul de tiple, bumpere sau carcase cand telefonul e frumos asa cum e. Daca inca iti mai tii telecomanda de la video in folie probabil nu te deranjeaza!

  18. Am montat o singur cu ajutorul instructiunilor si sprayului. E simplu dar necesita putin timp de uscare dupa ce este pusa.

  19. @stf In loc sa dau 100 de lei pe folie si 100-200 pe gusa, mai bine tin banii aia si daca se zgarie ii dau diferenta pt unul nou.

  20. hm,adevarul este ca utilizatorii smartphone variaza foarte mult,da personal eu imi protejez smartphone-ul cu o folie ishield si asta montata cam tarziu ca la mine e greu cu ingrijirea lui.ba o moneda ba cheile cu el in buzunar ,protectia e buna ca nu toti avem privilegiul sa lucram intr–un birou asa ca in functie de domeniul de activitate il accesorizam ,asta daca nu cumva ne permitem sa il schimbam,toate cele bune…