Apple actualizeaza definitiile malware pentru OS X

  Ieri v-am spus ca un nou tip de malware v-ar putea creste factura de telefonie mobila prin obligarea voastra de a introduce un numar de telefon pentru a instala aplicatii. Introducerea acelui numar de telefon intr-un camp al aplicatiei cu malware si apasarea unui buton va trimite acel numar de telefon la hackerii care au conceput software-ul. Folosind acel numar de telefon hackerii va pot abona la servicii de telefonie care va taxeaza lunar abonamentul pana descoperiti ceea ce se intampla.

When a user starts such an installer, they see the interface that imitates the installation wizard of a corresponding application. In order to continue the “installation” fraudsters ask that the victim enter their cellphone number into an appropriate field and then specify the code found in a reply SMS. By performing these actions the user agrees to terms of a chargeable subscription and a fee will be debited from their mobile phone account on a regular basis.

  Pentru a proteja utilizatorii Apple a actualizat definitiile malware din OS X, sistemul de operare avertizand utilizatorii in legatura cu pericolul la care se expun si recomandandu-le sa stearga aplicatia.