Samsung poate fi amendata cu pana la 15 miliarde de dolari din cauza unor procese intentate companiei Apple in Europa

  Saptamana trecuta Comisia Europeana a acuzat oficial Samsung de incalcarea legislatiei europene prin utilizarea brevetelor FRAND in unele procese intentate companiei Apple. Desi in documentul oficial CE nu specifica vreo posibila amenda pentru incalcarea legislatiei, cei de la The Guardian sustin ca Samsung poate fi amendata cu pana la 10% din cifra de afaceri pentru anul 2011, adica aproximativ 15 miliarde de dolari. Samsung a folosit brevete FRAND pentru tehnologii 3G pentru a incerca sa scoata de pe piata anumite produse Apple, tentativele sale au generat o investigatie de aproape un an de zile a CE, iar finalul ar putea fi o amenda consistenta.

Samsung, the south Korean electronics giant, could face fines running to billions of pounds from the European commission over its attempts to use its “standard-essential” patents on 3G to ban sales of Apple’s iPhone and iPad in Europe. The potential fines can run to 10% of a company’s worldwide turnover, which in tSamsung’s case would amount to nearly $15bn (£9.3bn), based on its 2011 revenues of $148.9bn. The commission opened its investigation into Samsung in January.

  Desi Samsung trebuia sa licentieze in termeni rezonabili si corecti acele brevete de inventie, discutiile purtate cu Apple nu au dus la incheierea unui acord si acum Samsung ar putea plati extrem de multi bani pentru actiunile sale. Daca in SUA coreenii ar putea fi obligati sa plateasca pana la 1 miliard de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie ale Apple, iata ca in Europa amenda ar putea fi cu de pana la 15 ori mai mare, insa totul ramane la decizia CE.

12 COMENTARII

  1. ii putin offtopic da mi se pare mega interesant. Am citit pe “net” zilele astea ca Google ar vrea sa faca un telefon “X phone” cu care sa concureze restul telefoanelor. Nu asta ii problema ca si pana acum o facut niste colaborari din care o rezultat nexus. dar cica vor ca platforma android sa fie doar pentru ei si restul sa nu o mai foloseasca. deci fiecare firma va trebui sa-si faca propriul sistem de operare. sa vezi atunci veselie, plus ca fieacare firma va avea propriul set de aplicatii pentru ca Google play va fi doar pentru xphone. si in aceasta situatie avantajul este de partea nokia si apple. :))

  2. Nu prea se intelege. Din textul in engleza deduc ca patentele sunt ale lui Samsung ? Adica Samsung este amendata ca nu vrea sa-si licentieze niste patente si ca le foloseste in niste procese ? Poate poti sa explici mai bine ZAONE sa nu creada toti (vezi mai sus) ca toate patentele din lume sunt ale lui APPLE si ca APPLE au inventat roata.

  3. oricum tot apple e de cacao cu patentul pentru forma dreptunghiulara sau animatia din ibooks – maine poimaine daca dau pagina dintr-o carte ma amendeaza ca nu am dat bani lui apple pt a face asta.

  4. Pai daca inteleg gresit, explica-mi tu te rog. ” to use its “standard-essential” patents”- its nu inseamna ale lui in engleza ? Deci patentele sunt ale lui Samsung, nu ?

  5. normal ca tot noi avem de pierdut si asta tot din cauza minunatei firme apple care in ultima perioada face cel mult tampenii in rest nimic……..oricum samsung nu v-a fi nevoita sa dea nimic , cel putin din ce inteleg eu……